Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol je metla lidstva

Ověřeného pořekadla se nedrželi opilci na Náchodsku 

O tom, alkohol zapříčinil nejeden protiprávní čin, drobnými potyčkami počínaje až třeba vážnými násilnými činy konče, jistě nebude chtít nikdo diskutovat. Dva níže zmíněné případy naštěstí náleží do té první skupiny. Ani jeden neskončil pro ty, co poněkud „přebrali“ ani pro další aktéry nijak tragicky. Jen opilci museli vystřízlivět a pak se zodpovídat.
 
Pro prvního, společensky poněkud unaveného pána vyjížděla v pondělí 9. května 2011 pořádková hlídka policistů z Police nad Metují. V prvních minutách po půlnoci muže zákona přivolala servírka místního baru, že ji i ostatní hosty hrubě uráží podnapilý muž. Po příjezdu na místo se ukázalo, že opilci jsou v baru hned dva. Ani jednomu z nich se nelíbilo, že jim obsluha již nechce nalít. Po odmítnutí začali oba muži častovat servírku hrubými a neslušnými výrazy, pak přidali na seznam i další ženu, dalšího hosta baru. Umravnit oba pány tvorstva musela přijet až policejní hlídka. Policisté incident vyřešili a zaslali oznámení na městský úřad k vyřešení přestupku proti občanskému soužití. Oba by měli počítat s peněžitou pokutou.
 
Druhý opilec se vyznamenal téhož dne odpoledne v jedné z restaurací v České Skalici. Muž nadával obsluze restaurace za málo hustou polévku. jeho opilecký výstup však nikoho nenadchl, ba právě naopak.  Obsluha restaurace přivolala policejní hlídku, které muže odvezla s sebou na služebnu. Dechová zkouška přístrojem draeger pak u něj prokázala 1,95 promile alkoholu. Incident policisty kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití a předali k došetření městskému úřadu.
por. Bc. Eva Prachařová
11. 5. 2011

vytisknout  e-mailem