Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Alkohol je špatný rádce

Přerovsko - Přerovští policisté řešili hned několik sporů, v nichž sehrál svoji roli alkohol. Všichni tři aktéři skončili v protialkoholní záchytné stanici.  

K prvnímu z nich došlo v sobotu kolem v odpoledních hodinách v Brodku u Přerova. Šestatřicetiletý muž z Olomouce u jednoho z prodejních stánků slovně urážel a častoval vulgárními nadávkami hned několik lidí. Na místo byla přivolána policejní hlídka, ale ani na tu výtečník nereagoval a jejich výzvu neuposlechl. Muži zákona využili svého oprávnění, použili donucovací prostředky a nasadili mu pouta. Převezli ho na policejní služebnu a provedli u něj dechovou zkoušku. Ta byla pozitivní a naměřili mu 2,39 promile alkoholu v dechu. Na policejní služebně však výtečník v agresivitě pokračoval a poškodil sádrokartonový obklad stěny. Nakonec putoval do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci. Škoda byla vyčíslena na 1 tisíc korun, ke zranění osob nedošlo. jeho jednání bylo kvalifikováno jako přestupek proti občanskému soužití a přestupek proti veřejnému pořádku. Dalším výtečníkem, podezřelým z přestupku proti občanskému soužití je 47 letý muž z Kojetína. Ten v neděli 11.11.2012 pět minut po půlnoci před jedním z domů v obci nedaleko Kojetína nadával své 22 leté dceři. Častoval ji vulgárními nadávkami. Přivolaná policejní hlídka muže zajistila a převezla na policejní služebnu. Tam u něj muži zákona provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní a naměřili mu 2,32 promile alkoholu v dechu. Následně putoval do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži k vystřízlivění. Během tohoto incidentu nikdo zraněn nebyl. Posledním je 48 letý muž z Lipnicka. V neděli 11. listopadu v odpoledních hodinách, pod vlivem alkoholu, na dvorku jednoho z rodinných domů vulgárně nadával dvěma ženám ve věku 80 a 25 let. Pětadvacetiletou ženu chytil za tričko a roztrhl jí ho. Dva z přítomných svědků však zasáhli a muže od ženy odtrhli. Ten však nelenil, oběma uštědřil ránu pěstí a na závěr kopl do dveří. Přivolaná policejní hlídka muže zajistila a vzhledem k jeho agresivnímu chování mu byla nasazena pouta. Muži zákona ho převezli na policejní služebnu a po lékařské prohlídce skončil v protialkoholní záchytné stanici v Olomouci. Zraněn nebyl nikdo, škoda na majetku byla vyčíslena na 200 korun.

 
Všichni tři jsou podezřelí z  přestupků a po zadokumentování  budou spisové materiály zaslány na příslušný správní úřad k projednání.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

12.12.2012

 

 
 
 

 

vytisknout  e-mailem