Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Alkohol na silnici

Jihočeský kraj - Alkohol za volantem nemá co dělat. 

Příval sněhu a alkohol za volantem, k sobě zkrátka nejdou. Za uplynulé tři dny řešili jihočeští dopravní policisté hned dva případy, kdy řídil řidič pod vlivem.
 
V pátek ráno po 9. hodině kontrolovali prachatičtí dopravní policisté komunikaci u obce Libínské sedlo. V tu dobu zde projížděl 21letý řidič osobního automobilu Opel, který se při spatření policistů začal za volantem krčit. Vzhledem k tomu, že vozidlo nebylo řádně osvětleno a zapadáno sněhem, přikročila hlídka k zastavení vozidla. Po dojetí a zastavení vozu Opel, vystoupil z místa řidiče jiný starší muž (jenž předtím seděl na místě spolujezdce) a uváděl, že je řidičem. Policisté se však nenechali zmást a vyzvali skutečného řidiče k předložení potřebných dokladů. Provedenou dechovou zkouškou byl zjištěn důvod, proč se zkoušeli oba muži za volantem vyměnit. Mladý řidič nadýchal 0,90 promile alkoholu v dechu. Ani opakovaná zkouška se nikterak nesnížila.
 
Řidiči byla zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz.
 
Druhý případ řeší táborští dopravní policisté na silnici mezi Planou nad Lužnicí a Roudnou. Krátce po 6. ranní hodině nezvládl řízení svého vozu Nissan 48letý řidič a havaroval mimo komunikaci do vzrostlého stromu. Při vyšetřování dopravní nehody zjistili policisté, že řidič před jízdou požil alkohol, provedenou dechovou zkouškou bylo naměřeno 1,60 promile.
 
Věc je vyšetřována pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, formou zkráceného přípravného řízení.
 
nprap. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
16. ledna 2012

vytisknout  e-mailem