Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol opět za volantem

KLADENSKO – Vydali se na cestu, ačkoliv požili a naměřené hodnoty byly přes dvě promile. 

Policisté obvodního oddělení Kladno Kročehlavy nyní prošetřují případ řidiče, který usedl za volant pod vlivem alkoholu.

V brzkých ranních hodinách dne 20. prosince 2019  v Americké ulici v Kladně policejní hlídka MP Kladno provedla poblíž stojanu u čerpací stanice kontrolu u řidiče osobního vozidla tovární značky Renault. Řidičem byl šestatřicetiletý muž cizí státní příslušnosti. Po provedení dechové zkoušky krátce před čtvrtou hodinou byl zjištěn alkohol v dechu, neboť naměřená hodnota byla ve výši 2,50 promile. Na místo incidentu byla přivolána policejní hlídka a muž byl převezen do Oblastní nemocnice v Kladně k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. 

Policisté prošetřují další dva neukázněné řidiče, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu.

Dne 20. prosince 2019 ve večerních hodinách policisté zastavili při kontrolní činnosti v ulici Petra Bezruče osobní vozidlo značky Peugeot, jedoucí ve směru do ulice Ke Stadionu v Kladně. Provedenou dechovou zkouškou u třiatřicetiletého muže z Prahy byla zjištěna přítomnost alkoholu v dechu, neboť řidič před jízdou požil alkoholické nápoje a naměřená hodnota byla ve výši 2,1 promile alkoholu v dechu. Na policejní výzvu se řidič podrobil odběru biologického materiálu v kladenské nemocnici. 

Policisté obvodního oddělení Unhošť při hlídkové činnosti na pozemních komunikacích dne 22. prosince 2019 ve večerních hodinách v části Unhošť - Amerika kontrolovali vozidlo tovární značky VW Transportér. Po předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel byl šestatřicetiletý řidič z Prahy vyzván k dechové zkoušce. I v tomto případě byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 2,3 promile alkoholu v dechu.

Všichni tři řidiči jsou nyní podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 1 rok

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že nedodržování předpisů v silničním provozu, ať už se jedná o riskantní a rychlou jízdu nebo užití alkoholu, či jiných návykových látek a nebo jiné porušení předpisů je velmi riskantní a bezohledné. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. K dodržování těchto dopravních předpisů by neměli řidiči ani opomínat na tolerantnost a slušné chování. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech ostatních účastníků silničního provozu.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
23. prosince 2019

vytisknout  e-mailem