Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Alkohol, pervitin a rychlá jízda

ZNOJEMSKO: Třináct řidičů neuniklo naší pozornosti. 

     Během sedmi uplynulých dní jsme na silnicích Znojemska a Moravskokrumlovska zjistili při běžných kontrolách dvanáct řidičů, kteří neměli za volant vůbec usednout.
     V Moravském Krumlově jsme přistihli devětatřicetiletého muže z našeho regionu za volantem osobního vozu Mazda, který až do července roku 2016 nesmí řídit motorová vozidla.
     Osm řidičů bylo pod vlivem alkoholu. Sedm z nich nadýchalo do jednoho promile. Nejvíce této návykové látky v krvi měl třiačtyřicetiletý muž, který jel s osobním vozem Hyundai s rakouskou registrační značkou obcí Havraníky. Jednalo se o hodnotu 1,28 promile před desátou hodinou večerní. Řidičský průkaz nazpět již nedostal.
     Zjistili jsme tři řidiče pod vlivem pervitinu. Jeden z nich na sebe upoutal pozornost velmi rychlou jízdou. O půl třetí odpoledne jel s Fordem Focus po silnici první třídy č. 38 a v úseku mezi obcemi Hostěrádky a křižovatkou na obec Mramotice jsme zaznamenali rychlost 140 km/h. Jednalo se o šestatřicetiletého muže ze Znojemska. 
     Během uplynulého týdne jsme dokonce zaznamenali i vyšší rychlost. 165 km/h jsme naměřili v deset hodin dopoledne vozidlu Škoda Octavia na silnici I/53 mezi křižovatkami na obce Mackovice a Kašenec. Auto řídil třiačtyřicetiletý muž ze Znojemska.
     Závažným nerespektováním pravidel provozu na pozemních komunikacích uvedených řidičů se budeme dále zabývat.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 21. listopadu 2014

vytisknout  e-mailem