Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol přemohl cyklistu na jízdním kole

NÁCHODSKO - Hronovský divadelní festival láká ke sklence vína, pak je ale lépe jít pěšky 

kolo po nehoděIlustrační foto/ Archiv Policie ČR
V neděli 4. srpna 2013  po páté hodině ráno vyjížděla dopravní hlídka k havárii cyklisty pod vlivem alkoholu, k níž došlo poblíž centra Hronova. Nepříjemnou zkušenost s tím, že silnice může přijet sama opilému jezdci naproti, tam učinil v neděli  nad ránem 33letý muž z Náchoda, který se ovlivněný alkoholickými nápoji pokoušel jet na jízdním kole.

Na Freiwaldově náměstí však jízdu nezvládl a upadl na komunikaci přímo na obličej. Při pádu utrpěl naštěstí jen lehké zranění. Byl převezen na ošetření do náchodské nemocnice a pak propuštěn do domácího léčení. Pro povahu zranění nebylo možné u cyklisty okamžitě provést dechovou zkoušku pro zjištění hladiny alkoholu, byla mu proto odebrána krev. Nehodu dopravní policisté dále prošetřují.

Ulice Hronova, který se od pátku stal působištěm amatérských divadelníků z celé České republiky i ze zahraničí, ožily hospůdkami a bary až do časného rána. O tom, že lidé však musí uvážit, jak se po představení a po několika skleničnách vína nebo piva vypitých s přáteli či s divadelníky, mají dostat domů, ale není pochyb.

Policisté doporučují dvě varianty. Nejlépe po svých, nebo se nechat odvézt střízlivým řidíčem. Každá jiná alternativa, kdy alkoholem ovlivněný člověk sedne za volant nebo se chopí řidítek, totiž může dopadnout špatně. Pro řidiče i pro ostatní, kteří se náhodou ocitnou v jeho blízkosti.

por. Mgr. Eva Prachařová
5.8.2013 ve 14.30

vytisknout  e-mailem