Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Alkohol udělal své

Pití se jim zřejmě "vymklo" z rukou 

Několik případů, kdy svoji roli ve zjištěném protiprávním jednání sehrál alkohol, je od víkendových dnů v šetření  policistů na Rokycansku. 

´    V pátek odpoledne vyjížděli radničtí policisté z obvodního oddělení do obce Břasy. Byli přivoláni ke zcela zjevně opilé osobě, která znečišťovala veřejné prostranství u místního obchodu. Muž ležel po čtvrté hodině odpoledne v silné opilosti na chodníku a bez pomoci nebyl schopen ani vstát. Chodník a své okolí znečistil střepy od lahve piva, kterou zde rozbil. Jelikož muž nebyl ani schopen přesně stanovit svá osobní data, byl předveden na služebnu do Radnic. Dle evidencí bylo zjištěno, že se jedná o 65 letého muže z Plzně. Ještě téhož dne byl převezen  s necelými třemi promile do plzeňské protialkoholní a záchytné stanice. Jeho jednání bylo vyřešeno uložením blokové pokuty, jelikož se měl dopustit přestupku proti veřejnému pořádku.

     Dalšími, kdo má "starosti" kvůli alkoholu, jsou tři řidiči. Ti byli přistiženi policisty o víkendu za volantem vozu ve stavu vylučujícím způsobilost.  Prvního z nich odhalila službu konající hlídka dopravních policistů v sobotu 22. září po 22 hodině  v Rokycanech v ulici Plzeňská. Při kontrole vozu značky AUDI A4 bylo pomocí provedené dechové zkoušky zjištěno, že 39 letý řidič je ve stavu vylučujícím způsobilost. Na displeji detekčního přístroje se objevila hodnota dosahující skoro na dvě promile alkoholu. Následujícího dne odpoledne pak byl dopravními policisty přistižen před 17 hodinou opilý řidič za volantem vozu značky OPEL. Ve Smědčicích u tohoto 44 letého motoristy policisté dechovou zkouškou naměřili skoro tři promile alkoholu. Dvě hodiny po půlnoci dne 23. září byl přistižen další řidič, který měl za volant usednout po požití alkoholu. Zbirožští policisté jej kontolovali v ulici Majerové v obci Zbiroh ve voze značky ŠKODA. U tohoto řidiče byla naměřena hodnota, která překročila jedno promile. Jednání řidičů, kteří se měli dostat do rozporu se zákonem, je nyní předmětem dalšího šetření. Jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Bc. Jana Tomková
24.9.2012

vytisknout  e-mailem