Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Alkohol umí divy

Český Krumlov – Frymburk – Nejprve usnul a pak byl značně agresivní. (Hlasová schránka 974 232 116) 

V noci na středu, krátce před druhou hodinou ranní spal 43letý muž v silně podnapilém stavu v baru v obci Frymburk. Přitom upadl z barové židle. Přistoupili k němu tří hosté a pomohli mu zpět na barovou židli. Podezřelého výlet k zemi probudil a vzápětí si chtěl objednat další alkohol. Nato mu barmanka sdělila, že již mu žádný alkohol neprodá, že je hodně opilý.
 
Muž se poté otočil od baru a začal nadávat jednomu z hostů. Další přítomný k opilému přistoupil a sdělil mu, že je hodně opilý a že by měl jít domů. Nato podezřelý reagoval tak, že muže udeřil pěstí do hrudníku a následně ho chytil za ruce a vlastní hlavou ho udeřil do obličeje. V ten moment zasáhli ostatní hosté baru, kteří se pokusili podezřelého uklidnit, ten byl ale velmi agresivní a kromě strkanice s muži kopl jednu z žen do břicha, až upadla mezi barové židle na podlahu baru a strčil do další ženy, která upadla hlavou na podlahu.
 
Přivolaná hlídka lipenských policistů namístě ztotožnila podezřelého výtržníka, který byl zjevně v silně podnapilém stavu a ženě, kterou muž kopl a která byla po pádu na zem silně otřesená, byla přivolána RZS. Zdravotníci ženu odvezli k ošetření do nemocnice Český Krumlov. Druhá napadená uvedla, že ošetření vyhledá sama.
 
Policisté po vystřízlivění agresora a po prvotním výslechu svědků zahájili úkony trestního řízení a počkají na lékařské zprávy napadených žen. Ty poté ukáží, zda bude trestní řízení rozšířeno, či zda zůstane pouze u přečinu výtržnictví.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
18. srpna 2011

vytisknout  e-mailem