Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Alkohol v krvi řidičů

ZNOJEMSKO: Dvě lehká zranění, jedna neregistrovaná motorka a druhá bez technické kontroly.  

Dvě dopravní nehody a silniční kontrola odhalily alkohol u tří řidičů: 
     V pátek havaroval u obce Jaroslavice dvaatřicetiletý motocyklista ze Znojemska. Před sedmou hodinou večerní zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění zatáčky. Najel do štěrku na krajnici, projel vysokou trávou v silničním příkopu, bočně se otřel o vzrostlý strom a opět vjel na silnici. Vzhledem k tomu, že neměl na hlavě helmu, způsobil si lehké zranění v obličeji. Z místa odjel domů a teprve potom se nechal ošetřit v nemocnici. Hodinu a půl po kolizi mu v krvi proudilo 1,57 promile alkoholu. Muž navíc nevlastní žádné řidičské oprávnění. Na motorce Suzuki, která ani není v evidenci motorových vozidel, si neopatrnou jízdou způsobil škodu dva tisíce korun.
     Druhá dopravní nehoda, ve které figuroval alkohol, se stala v neděli po osmnácté hodině v Hrušovanech nad Jevišovkou. Třiatřicetiletý muž z našeho regionu pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy na mokré vozovce a při projíždění zatáčky najel s motocyklem do protisměru. Zachytil o zpětná zrcátka dvou protijedoucích osobních aut. Motocyklista utrpěl lehké zranění. Na všech třech vozidlech vznikla hmotná škoda pětačtyřicet tisíc korun. Při šetření dopravní nehody vyšlo najevo, že muž na motorce je pod vlivem alkoholu. Nadýchal 1,44 promile této návykové látky. Jeho jednostopé vozidlo navíc nemá platnou technickou kontrolu, neboť mu skončila v dubnu letošního roku. 
     Třetí alkohol u řidiče motorových vozidel jsme zjistili v sobotu u Vranovské přehrady. Před půl devátou hodinou ranní usedl za volant osobního vozu devětadvacetiletý muž z Břeclavska a v krvi mu od večerního popíjení proudilo ještě 0,46 promile.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 16. června  2015 

vytisknout  e-mailem