Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Alkohol v krvi řidičů

ZNOJEMSKO: Cyklista havaroval a nadýchal přes tři promile. 

     Za čtyři uplynulé dny jsme přistihli čtyři řidiče, kteří se před jízdou značně posilnili alkoholem a měli v krvi více než jedno promile této návykové látky. Z toho dva případy vyšly najevo při šetření dopravních nehod.
     V síti běžných silničních kontrol uvízl v sobotu v devět hodin dopoledne v obci Želetice muž za volantem osobního vozu Škoda Fabia. Čtyřiašedesátiletý šofér ze Znojemska nadýchal 1,13 promile. O půl jedné v noci ze soboty na neděli pak v obci Šanov řídil osobní auto Volvo pětadvacetiletý mladík ze Znojemska s 1,08 promile alkoholu v krvi.
     V neděli před devátou hodinou večerní se střetla dvě osobní vozidla nedaleko obce Vedrovice. Pravděpodobný viník měl v krvi 1,93 promile alkoholu. Sám vyvázl bez zranění. Ve druhém autě došlo k lehkému zranění řidičky a jejího spolujezdce. Čtvrtý a zároveň s nejvyšší hladinou alkoholu v krvi zjištěný řidič byl cyklista, který havaroval. Řízení svého jízdního kola nezvládl minulý týden ve čtvrtek o půl osmé večer. Pětačtyřicetiletý muž jel po Vídeňské ulici ve směru od náměstí Republiky. Pravděpodobně se nevěnoval plně řízení a najel na obrubník. Tento manévr vzhledem ke svému stavu nezvládl a upadl. V žilách mu totiž proudilo 3,19 promile alkoholu. Cyklista z Brna-venkova si způsobil lehké zranění.  
 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 21. května 2012

vytisknout  e-mailem