Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Alkohol vládl na našich silnicích

BŘECLAVSKO: Před jízdou se zahřáli. 

Břeclavsko - Sněžení a mráz ztížily během víkendu sjízdnost na našich silnicích. Přesto se někteří řidiči posilnili před jízdou alkoholem a nebrali ohled na jiné účastníky silničního provozu. Na Břeclavsku řešili policisté celkem šest dopravních nehod, z nichž se podnapilost projevila v několika případech.  V pátek večer na svoji jízdu pod vlivem alkoholu doplatil padesátiletý cyklista. V Poštovné na zasněžené vozovce s kolem upadl a způsobil si zranění. Dechová zkouška na alkohol u něj vykázala tři promile.  V neděli policisté šetřili případ v Břeclavi na ulici Jaselská, kdy se podnapilý řidič pokusil před hlídkou utéci. Čtyřiatřicetiletý řidič vyběhl z vozidla a vlivem silné podnapilosti upadl na schodech a poranil si hlavu. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili přes dvě a půl promile alkoholu.

Alkohol svoji roli sehrál i u dalších účastníků dopravní nehodovosti – chodců, kteří se pohybovali na vozovce. Osobní vozidlo srazilo v noci z pátku na sobotu chodce na silnici vedoucí ze Starovic do Zaječí. Dechová zkouška u něj vykázala přes dvě promile. Podobně tomu bylo i u nehody v Břeclavi. Na ulici Veslařská zde došlo ke střetu vozidla VW s chodcem – také u něj byla zjištěna hodnota přes dvě promile.

Policisté varují řidiče, aby si uvědomili nebezpečnost jízdy pod vlivem alkoholu. Alkohol zhoršuje schopnost bezpečně řídit auto nebo jakékoliv vozidlo. Řidič, který je pod vlivem alkoholu, ohrožuje nejen sebe, ale také zdraví a životy ostatních účastníků silničního provozu.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 20.12.2010
 

vytisknout  e-mailem