Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol za volant nepatří

LITOMĚŘICE – Řidič nadýchal přes dvě promile; Krádež vozidla; Kosmetice neodolal 

Ve čtvrtek v časných ranních hodinách spatřila hlídka policistů v Lovosicích podezřelého řidiče jedoucího ve vozidle značky Ford. Řidič před nimi ujížděl a podařilo se ho zastavit až u Litoměřic. Dechová zkouška na alkohol ukázala, proč nechtěl zastavit. 40letý muž z Lovosicka nadýchal 2,8 promile! Následnou kontrolou policisté navíc zjistili, že dotyčný muž si po uplynutí trestu zákazu řízení všech motorových vozidel nezažádal o navrácení řidičského oprávnění a vykonával tak činnost, pro kterou pozbyl oprávnění. Po vystřízlivění mu policisté sdělili podezření pro trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pro uvedené skutky mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 

Krádež vozidla
Z úterý na středu byl v Revoluční ulici v Terezíně odcizen zaparkovaný osobní vůz značky Citroen. Automobil zmizel před domem, zřejmě v nočních hodinách. Způsobená škoda byla odhadnuta na 30 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po neznámém pachateli. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.
 

Kosmetice neodolal
Šampony a sprchové gely se snažil v tomto týdnu pronést pokladnou štětského marketu bez placení 20letý mladík. Kosmetiku uschovanou pod trikem po zaplacení vlastního nákupu pronesl pokladnou. V prostoru za pokladnami byl zadržen pracovníky prodejny, kterým se snažil utéct a přetahoval se s nimi. Nakonec však skončil v rukou policistů a ti hned zjistili, že se jedná o známou tvář. Zákon totiž neporušil poprvé a jeho jednání tak policisté kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

9. 5. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem