Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol za volant nepatří!

LITOMĚŘICE – Nyní čelí podezření z trestného činu.  

V noci o víkendu policisté stavěli a kontrolovali v litoměřické Tylově ulici řidiče osobního motorového vozidla zn. Audi. Při kontrole řidič jevil známky požití alkoholu a provedená dechová zkouška potvrdila, že 46letý muž usedl za volant vozu opilý. Přístroj na měření alkoholu v dechu ukázal hodnotu 2,24 promile! Následně policisté dotyčnému ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu podle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Obdobný scénář měla i víkendová silniční kontrola v Roudnici nad Labem, kde dvaapadesátiletý řidič motocyklu nadýchal 1,29 promile. Další jízda mu byla zakázána a byl mu zadržen řidičský průkaz. Jednáním tohoto řidiče se policisté budou dále zabývat.

Zloděj v chatě

Nepříjemné překvapení čekalo na majitele rekreační chaty v chatové oblasti u obce Ředhošť. Když o víkendu přijel ke svému letnímu příbytku, zjistil, že jej navštívil nezvaný host. Násilným způsobem vnikl dovnitř a odcizil televizor. Z pozemku chaty poté odcizil ještě sušák na prádlo. Způsobenou škodu vyčíslil majitel na více než 7 tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin porušování domovní svobody.

Využil situace

Policisté přijali tento týden oznámení o krádeži v jedné z litoměřických restaurací. Jednoho ze zákazníků okradl zatím neznámý pachatel, který využil nepozornosti poškozeného a přivlastnil si jeho mobilní telefon volně odložený na stole. Škoda je vyčíslena na 14 tisíc korun. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

 

Litoměřice, 18. 5. 2016, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 207

       +420 724 101 966

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem