Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Alkohol za volant nepatří

Řídili pod vlivem alkoholu 

        Policisté v Nýrsku v sobotu 28. července 2012 v 6.47 hodin kontrolovali řidiče motocyklu 35 letého cizince. Motocyklista se podrobil dechové zkoušce a bylo zjištěno 1,98 promile alkoholu. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
     Na polní cestě u obce Čepice byl policisty kontrolován řidič 21 letý muž ze Sušice, který řídil automobil zn. BMW. Policisté zjistili, že podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech a rozhodnutí Městského úřadu v Sušici má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel. Dále dechovou zkoušku bylo naměřeno 1,24 a opakovaně 1,36 promile alkoholu. Muž je podezřelý ze spáchání a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. 
Řidiči souhlasili i s lékařským vyšetřením a odběrem krve.
     V neděli 29. července 2012 byl kontrolován v Železné Rudě ve 4.15 hodin řidič 32 letý cizinec při řízení vozidla zn. Citroën. Alkoholtester naměřil 1,05 promile alkoholu v dechu řidiče, který odmítl lékařské vyšetření i odběr krve. Policisté muži zadrželi řidičské oprávnění a je podezřelý ze spáchání přestupku.
     V Sušici byl v neděli v 17.30 hodin na ulici Dlouhoveské kontrolován místní muž ve věku 33 let, který řídil vozidlo zn. Isuzu. Muž při kontrole předložil doklad k vozidlu a občanský průkaz a následně bylo zjištěno, že má blokaci řidičského oprávnění. Dále se řidič podrobil dechové zkoušce, kdy bylo naměřeno 0,58 a opakovaně 0,52 a 0,59 promile alkoholu. 
 
 
nprap. Ladmanová Dana
30.7.2012
                                                                                    

vytisknout  e-mailem