Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol za volant nepatří

CHOMUTOV - Vykradený sklep, Okradl pracovnice v baru.... 

Pil před jízdou
Poblíž školy v Olšové ulici v Klášterci nad Ohří kontrolovala policejní hlídka vozidlo Škoda Pickup. Z jednání řidiče, místního 36letého muže bylo patrné, že před jízdou popíjel. Tuto skutečnost potvrdila provedená dechová zkouška, při které přístroj naměřil 2,83 a 2,68 promile alkoholu v dechu. Muž musel svou jízdu předčasně ukončit a čeká na něj obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 
 
Vykradený sklep
Škodu za 37 tisíc korun způsobil neznámý pachatel majiteli sklepní kóje v domě v Legionářské ulici. Nezamčenými dveřmi se zloděj dostal až ke sklepům a z jedné kóje odcizil čtyři kompletní pneumatiky, posilovací stoj, dva dětské kočárky, televizor, kolo a další věci. Po totožnosti neznámého zloděje pátrají chomutovští policisté, mají pro něj připraveno obvinění ze dvou trestných činů. Kromě krádeže i z trestného činu porušování domovní svobody.
 
Okradl pracovnice v baru
Do nezajištěné šatny baru v Puchmayerově ulici vnikl zloděj. Z odložených kabelek dvou žen odcizil věci za 2 tisíce korun. Policisté zjistili, že uvedenou krádež spáchal 22letý muž z Kadaně. Jelikož byl pachatel v nedávné minulosti za krádeže již odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Za krádeže ve vazbě
22letý muž z Místa byl obviněn z pokusu krádeže. Překonal vrata a následně se vloupal do skladu prodejny potravin v centru města. Nic nestihl odcizit, byl na místě zadržen. Policisté dále zjistili, že to nebyla jeho první krádež. V místním marketu totiž sebral v marketu tužidla na vlasy a deodoranty za necelých sedm stovek. Ani zde se mu odchod bez placení nepovedl, byl zadržen. Za obdobnou trestnou činnost stál pachatel před soudem v nedávné době, proto po výslechu skončil rovnou v policejní cele. Na státní zastupitelství byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Do věznice v Litoměřicích pachatele následně dopravila, na příkaz soudu, policejní eskorta.  
 
Kdosi se chystá na zimu
Firma Městské lesy Chomutov oznámila krádež dřeva v revíru. Poblíž obce Strážky kdosi pokácel a následně odcizil větší množství vzrostlých stromů buk, dub, smrk a bříza. Odcizením dřevní hmoty vznikla majiteli škoda za 8500 korun. Po totožnosti neznámého pachatele pátrají chomutovští policisté.
 
Tři požáry
Během víkendu vyjížděli policisté ke třem ohlášeným požárům. Poblíž Libědic začalo v pátek hořet osobní vozidlo Škoda Octávia. Majitelka projížděla po silnici, když se z auta začalo kouřit. Stihla včas zastavit a vozidlo opustit, zraněna nebyla. Na likvidaci požáru se podíleli hasiči, jako pravděpodobná příčina požáru se jeví závada na elektroinstalaci. Škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun.
O několik hodin později došlo k samovznícení stodoly v obci Černýš. Policisté zjistili, že k zahoření došlo od kouřovodu, který nesplňoval podmínky dle požárních směrnic. Nikdo nebyl zraněn, škoda v tomto případě činí 200 tisíc korun.
K třetímu požáru došlo v sobotu za domem na Palackého ulici v okresním městě. Tady kdosi zapálil plastový kontejner na směsný odpad. Předběžná škoda byla stanovena na 7 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z trestného činu poškození cizí věci.
 
19. září 2011 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem