Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol za volant nepatří!

TRUTNOVSKO - Narazil do stromu. 

 

Land RoverLand Rover

Dopravní policisté od neděle 10. července 2016 šetří dopravní nehodu, ke které došlo mezi obcemi Čistá v Krkonoších a Fořt krátce před půlnocí v sobotu večer. Opilý osmatřicetiletý řidič se plně nevěnoval řízení a s vozidlem Land Rover narazil do stromu u silnice. Dechová zkouška ukázala hodnoty 2,03 promile alkoholu v dechu a přivolaní policisté dále zjistili, že nebyl připoutaný. Muž utrpěl lehká poranění a škoda na vozidle se vyšplhala na 120 tisíc korun.
Věc v současné době šetří policisté Dopravního inspektorátu v Trutnově.

 

Dopravní policisté při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v sobotu odpoledne v Dělnické ulici ve Vrchlabí nejprve u řidiče cizí národnosti zjistili přestupek překročení rychlosti v obci a hned poté to, že usedl za volant opilý. Sedmapadesátiletý řidič nadýchal 1,22 promile alkoholu v dechu a přišel tedy o řidičský průkaz.

V soboru dopoledne policisté ze Svobody nad Úpou kontrolovali řidiče vozidla Citroen Berlingo v obci Mladé Buky. Ani zde provedená dechová zkouška nebyla v pořádku. Čtyřiapadesátiletý řidič nadýchal 0,49 promile alkoholu v dechu.

I v pátek večer měli policisté napilno. V Nádražní ulici ve Vrchlabí okolo 23. hodiny kontrolovali řidiče vozidla Dacia Logan. Jednatřicetiletý muž nejen že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel, tak řídil opilý.  Provedená dechová zkouška ukázala hodnoty 1,28 promile alkoholu v dechu. 

 

DrugWipe 5DrugWipe 5

Řidiče pod vlivem drog kontrolovali vrchlabští policisté v pátek ve Vrchlabí. Osmadvacetiletý mladík policistům sdělil, že je náruživý kuřák marihuany. Provedený orientační test na návykové látky toto potvrdil. Řidič se podrobil odběru biologického materiálu a muži zákona mu zakázali další jízdu. Ve správním řízení mu hrozí pokuta do 25 tisíc korun.

 

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
11. července 2016, 10:45

vytisknout  e-mailem