Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Alkohol za volant nepatří

KARLOVARSKO - Dva řidiči pod vlivem alkoholu.  

V sobotu dne 28. ledna 2017 došlo ke dvěma případům, kdy bourali na Karlovarsku dva řidiči pod vlivem alkoholu. Oba nadýchali přes dvě promile.

První případ se stal kolem 02:15 hodin v Karlových Varech. Zde 44 letý řidič jedoucí v osobním vozidle značky Toyota po ulici Vítězná směrem k ulici Bezručova, zřejmě nepřizpůsobil rychlost, přejel do protisměru, kde narazil nejprve do žulového obrubníku a poté do veřejného osvětlení. Policejní hlídka z Obvodního oddělení Karlovy Vary – město provedla s řidičem orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivně s výsledkem 2,08 promile alkoholu. Poté se řidič podrobil lékařskému vyšetření v nemocnici s odběrem biologického materiálu. Řidiči nebyl zadržen řidičský průkaz, neboť jej hlídce na výzvu nepředložil. Byla mu zakázána další jízda. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 30 tisíc korun.

 

Druhý případ se stal krátce před 15:00 hodinou odpoledne. Jednapadesátiletý řidič řídil osobní vozidlo značky Ford, a to po silnici 1/20 od Plzně na Bečov nad Teplou. Na křižovatce vedoucí do Toužimi řidič při odbočování vpravo nejel s vozidlem u pravého okraje, přejel do protisměrného jízdního pruhu, kde narazil do osobního vozidla značky Volkswagen. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policisté s oběma řidiči provedli orientační dechovou zkoušku, při které řidič osobního vozidla Ford nadýchal 2,32 promile alkoholu. I tento řidič se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření v nemocnici s odběrem biologického materiálu. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 40 tisíc korun.

Oba případy jsou nadále v šetření policistů.

nprap. Zuzana Týřová
30. 1. 2017

Odkazy do noveho okna

Místo DN

Místo DN 

Detailní náhled

Místo DN

Místo DN 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem