Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Alkohol za volant nepatří

Opilý řidič nedal přednost protijedoucímu autu. Naštěstí se nikomu nic nestalo. 

V pondělí 22. září 2008 v 05:50 hodin došlo na křižovatce silnice I/3 se silnicí II/157 v obci Kaplice Nádraží k dopravní nehodě mezi vozidlem Ford Mondeo, 35letého řidiče jedoucího ve směru železniční přejezd - Pořešín a mezi vozidlem Peugeot 405, 25letého řidiče, jedoucího ve směru Kaplice - železniční přejezd.

Řidič fordu při odbočování vlevo nedal přednost v jízdě protijedoucímu peugeotu a došlo ke střetu obou vozidel. Ke zranění osob nedošlo. Na peugeotu vznikla škoda ve výši asi 10.000 Kč, na fordu škoda asi 20.000 Kč. Jiná škoda nevznikla.

Kaplice-nádraží 22.9.2008.jpg Kaplice-nádraží 22.9.2008.jpg

U řidiče fordu byla dechová zkouška na alkohol negativní, na rozdíl od řidiče peugeotu, kde dechová zkouška na alkohol odhalila 1,22 promile alkoholu v dechu. Muž se následně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem krve v nemocnici Český Krumlov. Rozborem zjištěno 1,17 promile alkoholu v krvi.

Na základě tohoto rozboru policisté zahájili úkony trestního řízení a muži bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky (§ 201/1 TZ). Druhý řidič se dopustil přestupku, proto bude věc oznámena správnímu orgánu MěÚ Kaplice. 

nprap. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

vytisknout  e-mailem