Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol za volant nepatří

CHOMUTOV - Nadýchal téměř tři promile, Chtěl mít pěkné vlasy..... 

Nadýchal téměř tři promile
Na místním oddělení policie v Klášterci nad Ohří skončil 34letý místní obyvatel. Policejní hlídka muže kontrolovala z důvodů špatného parkování. Při té příležitosti bylo zjištěno, že do Lesní ulice přijel tranzitem nakupovat, ovšem bez příslušných dokladů a opilý. Požívání alkoholu před jízdou potvrdila provedená dechová zkouška, kdy přístroj opakovaně naměřil alkohol ve výši 2,82 a 2,21 promile. Na muže čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  
 
Chtěl mít pěkné vlasy
Balzám na vlasy za 53 korun odcizil v kláštereckém marketu 24 letý muž.  Zboží z regálu uschoval pod bundou a snažil se prodejnu opustit bez placení. Ochranka byla však tentokrát bdělá a tak muže zadržela. Policisté zjistili, že již v minulosti kradl a tak byl po výslechu umístěn v policejní cele. Bude totiž podán návrh na jeho vzetí do vazby.
 
Okradli dvě nakupující
Dva případy okradených žen šetří policie na Chomutovsku. V Kadani přišla návštěvnice místního marketu o peněženku, doklady a stravenky. Věci jí zloděj vytáhl z batohu, aniž by to zpozorovala a způsobil jí tak škodu za necelé dva tisíce korun. Ke druhé krádeži došlo tentokrát v prodejně na chomutovském náměstí. Tady zloděj okradl nakupující v době, kdy si prohlížela vystavené zboží. Z tašky  jí sebral peněženku s hotovostí a doklady, čímž vznikla škoda za téměř 29 tisíc korun. Krádeží bude před vánoci jistě přibývat a tak je zvýšená opatrnost jistě na místě.
 
O svou dceru se nestará
Na svou dceru jako by zapomněl 36letý Chomutovák. Nerespektuje rozhodnutí soudu, kterým má nařízeno přispívat na výživu dítěte a tak za několik let dluží své bývalé manželce téměř  93 tisíc korun. „Tatítnek“ je podezřelý z trestného činu zanedbání povinné výživy a soud ho za něj může poslat až na jeden rok za mříže.
 
Vloupání do restaurace
Dva zámky na mřížích u dveří do restaurace v Kadani musel překonat neznámý zloděj. To se mu však podařilo a vnikl do lokálu. Všechno prohledal a odcizil lahve a alkoholem, cigarety, cukrovinky a nalezené drobné mince. Pak si otevřel dveře do kanceláře, kde ještě poškodil stůl a skříň. Majitel vyčíslil škodu - pět tisíc korun na odcizeném zboží, dalších šest tisíc na poškozeném zařízení. Policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a poškozování cizí věci.  
 

vytisknout  e-mailem