Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Alkohol za volant nepatří

KARLOVARSKÝ KRAJ - Jeden z řidičů nedal přednost projíždějícímu vozidlu. 

Karlovarští dopravní policisté vyjížděli dne 13. března 2021 k dopravní nehodě v Toužimi. Dvacetiletý řidič automobilu Škoda kolem třetí hodiny při své jízdě neměl dát přednost vozidlu stejné tovární značky jedoucí po hlavní pozemní komunikaci, které řídil sedmatřicetiletý muž. Následně došlo ke střetu, kdy nárazem bylo jedno z vozidel odraženo mimo vozovku do dopravního značení.  Řidiči obou vozidel se po příjezdu policistů podrobili orientační dechové zkoušce. U dvacetiletého muže vyšla s pozitivním výsledkem, a to 1,63 promile alkoholu. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. 

S více než dvěma promile měl o patnáct dní později usednout za volant automobilu  Volkswagen dvaatřicetiletý muž. Policisté jej zastavili a následně kontrolovali v Mariánských Lázních po třetí hodině ranní. Při silniční kontrole se muž podrobil orientační dechové zkoušce která vyšla s nejvyšší naměřenou hodnotou 2,35 promile alkoholu.  

Dvojice se také podrobila lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. 

Policisté jim následně sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Mladšímu muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři léta, neboť pod vlivem návykové látky způsobil dopravní nehodu. Druhému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

nprap. Eva Valtová
1. 4. 2021

Odkazy do noveho okna

Poškozené vozidlo

Poškozené vozidlo 

Detailní náhled

Poškozené vozidlo

Poškozené vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem