Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol za volant nepatří

Víkend s dopravním inspektorátem na Náchodsku 

Pátek 5. 2. 2010 zaevidovali náchodští dopravní policisté tři dopravní nehody. Hned ráno kolem půl šesté se stala u České Skalice první hlášená dopravní nehoda. Řidič osobního vozidla vyjíždějící z vedlejší silnice od Zlíče se zřejmě pokoušel rozjet v kopci a vyjet na hlavní silnici. V rozbředlém sněhu se mu to klouzalo, po chvíli se však kola chytla a vozidlo se dalo do pohybu. V té době ale jel po hlavní silnici od Náchoda jiný osobní vůz. Ten již nemohl nic dělat a čelně narazil do boku vyjíždějícího auta. Při nárazu byl zraněn spolujezdec z vozidla jedoucího po hlavní silnici a byl převezen k vyšetření do Oblastní nemocnice Náchod, po vyšetření byl propuštěn. Policisté provedli orientační dechovou zkoušku pomocí přístroje Dräger. U řidiče jedoucího od Zlíče přístroj naměřil 0,66 promile. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz, vystavili potvrzení o zadržení a další jízdu s vozidlem mu zakázali. Celková vzniklá škoda je odhadována na 40.000 korun.
 
Ke druhé dopravní nehodě došlo před devátou hodinou mezi obcemi Dolní a Horní Radechová. Řidič osobního vozidla Škoda Superb zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla a v pravotočivé zatáčce najel na rozbředlý sníh, dostal s vozidlem smyk a vjel do protisměru právě v době, kdy ve směru od Horní Radechové jelo nákladní vozidlo. Došlo ke střetu vozidel. Při této nehodě nebyl nikdo zraněn, vznikla pouze hmotná škoda, která je odhadována na 110.000 korun. Dechová zkouška obou řidičů skončila negativním výsledkem.
 
Kolem půl šesté odpoledne vyjížděli dopravní policisté k dopravní nehodě do Olešnice u Červeného Kostelce. Řidič osobního vozidla jedoucího obcí Olešnice ve směru od Trubějova se vyhýbal protijedoucímu vozidlu, přitom vjel na pravou nezpevněnou zasněženou krajnici, kde narazil do sloupu telefonního vedení. Nikdo nebyl zraněn. Při nárazu do sloupu se sloup vychýlil a praskl drát telefonního vedení. Odhadovaná škoda, která při nehodě vznikla, činí 45.000 korun.
 
V sobotu ani v neděli neměli náchodští policisté žádnou hlášenou dopravní nehodu, a tak mohli dozorovat provoz na komunikacích regionu. Většina hlavních komunikací byla o víkendu téměř suchá, a tak jakoby se někteří řidiči rozhodli dohnat pomalou jízdu z předchozích víkendů. Například řidiče cizince přistihli policisté v obci s devadesát pětkou na tachometru. Tato rychlá jízda ho přišla na 5.000 korun, které musel složit jako kauci. Dále policisté zkontrolovali téměř 130 dalších vozidel. Pokuty udělovali hlavně za špatný technický stav vozidel či za nepřipoutané osoby v autě. Neunikl jim ani neosvětlený cyklista a podnapilý řidič.
 
nprap. Jana Pecoldová
8. 2. 2010

vytisknout  e-mailem