Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol za volant nepatří!

HRADECKO - Řidič nadýchal téměř 3,5 promile. 

V pondělí v podvečerních hodinách jsme na lince 158 přijali oznámení, že u hřbitova v Bydžovské Lhotce stojí vozidlo, jehož řidič, který je zjevně pod vlivem alkoholu, vyhrožuje bombou. Na místo byly okamžitě vyslány dvě hlídky. Před první z nich, přestože ho vyzývala k opuštění vozidla, několik desítek metrů popojel. Druhá hlídka policistů díky místní znalosti v řidiči poznala člověka, s kterým již měla v minulosti dočinění ohledně alkoholu. Protože muž nechtěl i přes opakovanou výzvu, opustit vozidlo, pomocí donucovacích prostředků ho policisté z auta vytáhli a podrobili dechové zkoušce. Ta ukázala výsledek téměř 3,5 promile alkoholu v dechu. Policisté 41letého muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Opilého řidiče nyní čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí až roční pobyt ve vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
Na místo byl následně přivolán pyrotechnik i psovod se psem na vyhledávání výbušnin, kteří žádnou výbušninu v autě ani v blízkém okolí nenalezli.

por. Iva Kormošová
30.3.2022, 13.30

vytisknout  e-mailem