Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol za volant nepatří

LITOMĚŘICE – S alkoholem a bez papírů skončil v Labi 

Dnes krátce po půlnoci skončil 34letý muž se svým malotraktorem v řece Labi. Za volant malotraktoru, za kterým měl připojený vozík, usedl posilněn alkoholem a bez řidičského oprávnění. Cestou od Roudnice nad Labem směrem na obec Židovice jel po cyklistické stezce. Na přímém úseku vozovky se plně nevěnoval řízení a sjel z prudkého svahu do řeky Labe. Při nehodě neutrpěl žádná zranění a po havárii odešel pěšky vše oznámit na místní obvodní oddělení. Zde byla u řidiče provedena dechová zkouška na alkohol s pozitivním výsledkem. Řidič nadýchal 1,65 promile. Následně bylo zjištěno, že řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel za obdobný prohřešek. Za přečiny maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky ho může postihnout až tříletý trest odnětí svobody.
 

Neopatrnost se nevyplatila
Při nakupování v libochovickém nákupním centru byl ve čtvrtek okraden 72letý muž. Svou peněženku s platební kartou,doklady a finanční hotovostí si odložil do nákupního vozíku a věnoval se prázdným lahvím, které dával do výkupního automatu. Nestřeženého okamžiku využil neznámý lapka, který si peněženku přivlastnil. Škoda je vyčíslena na 3 tisíce korun. Případ je vyšetřován jako přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

Jezdil v cizím
Lovosičtí policisté sdělili ve středu 31letému muži z Ústí nad Labem podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněné užívání cizí věci. Podezřelý muž bez souhlasu majitele opakovaně užíval osobní vozidlo. Při jízdě vozidlem byl kontrolován a poté zadržen hlídkou policie. Následně policisté zjistili, že přední i zadní díl registrační značky odcizil a skutku se dopustil i přesto, že za obdobnou trestnou činnost byl pravomocně odsouzen. Za toto jednání může očekávat až tříletý trest odnětí svobody.
 

3. 8. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem