Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol za volant nepatří

KRAJ - Dopravní nehoda na D11 

Od uplynulého pátku do neděle zadokumentovali dopravní policisté v našem kraji při kontrolách celkem 16 případů, kdy řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu. Další z řidičů, který neváhal řídit s alkoholem v krvi, byl cizinec, který měl v sobotu večer účast na dopravní nehodě při jízdě po dálnici D11. Více se dočtete v následujícíh řádcích...
 
Dne 9. února 2019, krátce před 21. hodinou, došlo na dálnici D11 ve směru jízdy na Prahu k dopravní nehodě za účasti dvou osobních vozidel. Padesátiletý řidič (cizinec) vozidla zn. VW Caddy při předjíždění vozidla zn. VW Passat pravděpodobně narazil pravou přední částí svého vozu do levé zadní části a zpětného zrcátka předjížděného passata. Při nehodě vznikla hmotná škoda předběžně vyčíslená na 50 tisíc korun. Nehoda se obešla bez zranění.

Při následném řešení události a vypisování euro formuláře se však řidiči na zavinění nehody nedohodli a přivolali proto na místo policisty. Muži zákona současně dostali informaci, že účastníci nehody se nenacházejí na místě střetu, ale v prostorách benzinové čerpací stanice, vzdálené cca 50 km od nehody. Poté, co přijeli policisté na místo, vyzvali účastníky k předložení dokladů a provedli u řidiče vozidla zn. VW Caddy opakovanou dechovou zkoušku s naměřenými hodnotami 1,70 a 1,58 g/kg alkoholu v krvi. U druhého řidiče (53 let, cizinec) nemohla být zkouška provedena z důvodu jeho nepřítomnosti na místě nehody, kde zůstal pouze spolujezdec/majitel vozidla. Hlídka provedla ohledání místa i vozidel a pořídila fotodokumentaci. Podezřelému řidiči byl zadržen řidičský průkaz a další jízda zakázána. Současně policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení. Přesné okolnosti nehody i míru zavinění šetří policisté z dálničního oddělení Pravy.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 11. 2. 2019

vytisknout  e-mailem