Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol za volant nepatří

TEPLICE - „Nadýchali“ přes dvě promile; A nedá si pokoj a další zprávy.  

„Nadýchali“ přes dvě promile
     Policisté během uplynulé noci zadrželi hned dva řidiče, kteří si sedli za volant, ačkoliv se před jízdou notně posílili alkoholem. O půl osmé večer kontrolovali strážníci v Košťanech vozidlo, jehož 24letý řidič byl zjevně podnapilý. Přivolaní policisté mu při následné dechové zkoušce naměřili 2,2 promile alkoholu v dechu.
     Po půlnoci zastavili policisté z oddělení hlídkové služby v Proseticích vozidlo, jehož 29letý řidič také vykazoval známky silné opilosti. Dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 2,4 promile alkoholu v dechu.
     Oba nezodpovědní řidiči strávili noc v policejní cele a po vystřízlivění jim bude sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jim kromě zákazu řízení motorových vozidel či peněžitého trestu, hrozí až roční vězení.
„Nadýchali“ přes dvě promile.mp3 
 
A nedá si pokoj
     Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Toto přísloví padne jako ulité na případ 27letého muže, který se opakovaně dopouštěl krádeží zboží v teplických obchodech. Během uplynulého měsíce byl v různých prodejnách přistižen při krádežích zboží, za které neplatil, celkem šestkrát. Kradl vše od alkoholu přes cukrovinky a jídlo až po tabák a kosmetiku a ani opakované výslechy na policii ho od dalšího páchání majetkové trestné činnosti neodradily.
     Když se v neděli dopustil poslední krádeže, při které na prodejní ploše zkonzumoval pečivo a odcizil dvě konzervy kvalitního tuňáka, policistům i státnímu zástupci došla trpělivost a byl podán podnět k jeho vzetí do vazby. Nenapravitelnému zloději, který už byl kvůli krádežím v minulosti odsouzen, hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
A nedá si pokoj.mp3 
 
Krádež za bílého dne
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který včera po poledni kradl v Trnovanech. Z areálu poškozené firmy odcizil část chladicího zařízení mrazicího boxu na potraviny, škoda byla vyčíslena na dvacet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vykradená chatka
     Zahradní chatku v katastru obce Lahošť navštívil nezvaný host. Neznámý pachatel se po překonání vstupních dveří vloupal do chatky, ze které si odnesl sekeru a prodlužovací kabel. Poškozená vyčíslila celkovou škodu na odcizených věcech a zničených dveřích na více jak čtyři tisíce korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli pátrají.
 
Vloupání do skladu
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Proseticích vloupal do firemního skladu, ze kterého odcizil dvě desetikilové tlakové lahve. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelé tři tisíce korun, policisté případ prošetřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 29. 4. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem