Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol za volant nepatří!

LOUNY - Obě sobotní havárie měly stejného viníka - alkohol! 

Posilněni alkoholem usedli za volant a řídili motorová vozidla dva mladíci z Lounska. V obou případech havarovali a obě tyto dopravní nehody se odehrály uplynulou sobotu.

Jedna hned mezi druhou a třetí hodinou ráno v Postoloprtech. Ve směru na obec Lišany zde havaroval s osobním vozidlem zn. Renault Twingo 23letý mladík. Po projetí pravotočivé zatáčky se zřejmě plně nevěnoval řízení, pod vlivem alkoholu vjel vpravo mimo vozovku a přední částí vozidla poškodil nejprve sloup veřejného osvětlení a poté i autobusovou zastávku. Naštěstí při nehodě nebyl nikdo zraněn. Řidiči naměřili policisté při provedené dechové zkoušce 2, 19 promile alkoholu. Dále zjistili, že dotyčný má vysloven zákaz řízení motorových vozidel na dobu 18 měsíců s platností od 3. února letošního roku. Tento zákaz však mladík naprosto ignoroval a ještě řídil opilý! Nehodu dále policisté šetří.

Druhá dopravní nehoda, na které se podepsal alkohol, se odehrála po deváté hodině večer v obci Veltěže na Lounsku. Ve směru na Louny nepřizpůsobil 19letý řidič vozidla zn. Škoda Felicia rychlost jízdy svým schopnostem a technickému stavu pozemní komunikace a posilněn alkoholem uvedl vůz v pravotočivé zatáčce do smyku. Vjel do protisměru a následně mimo vozovku, kde narazil přední částí nejprve do železných vrat a následně obezdívky jednoho domu. Při nehodě utrpěl řidič těžké zranění, jeho o dva roky mladší spolujezdec na předním sedadle a další 18letý spolujezdec na zadním sedadle byli při nehodě zraněni lehce. Dechová zkouška prokázala u řidiče požití alkoholu. Policisté mu naměřili 1, 26 promile. Hmotná škoda byla odhadnuta na celkem 40 000 Kč. I tato nehoda je dále v šetření policistů.

Další opilí řidiči sice naštěstí nebourali, ale posilněni alkoholem motorové vozidlo řídili! Například v Obloukové ulici v Žatci kontrolovali městští strážníci koncem minulého týdne řidiče motorového vozidla zn. Opel Astra a zjistili, že před jízdou požil alkohol. Proto u něj přivolaní policisté provedli dechovou zkoušku, která při prvním měření vykázala 2, 81 a následně 2, 43 promile alkoholu v dechu. Policisté tudíž 45letého řidiče zadrželi, umístili do policejní cely a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Poté jej ze zadržení propustili na svobodu. O něco méně opilý řídil v sobotu v noci motorové vozidlo zn. Škoda Favorit i 22letý šofér v Blšanech u Loun. Při dopravní kontrole nadýchal nejprve 1, 59 a poté 1, 68 promile alkoholu. I tomuto hříšníkovi policisté po vystřízlivění sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 15. listopadu 2010

    

vytisknout  e-mailem