Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Alkohol za volant nepatří

KARLOVARSKO – Někteří řidiči tento zákaz nerespektují. 

I když alkohol a jiné návykové látky za volant nepatří, jsou stále mezi námi ti, jenž tento zákaz neodradí a pod vlivem návykových látek vozidlo řídí.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 34letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Obviněný muž měl v polovině června řídit osobní vozidlo značky Volkswagen po silnici v Jáchymově ve směru na Ostrov. Zde však nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem stejné tovární značky a opakovaně do tohoto vozidla narazil. Tímto způsobil dopravní nehodu, při které byly zraněny tři osoby, které byly převezeny k lékařskému ošetření s následnou delší dobou léčení. Policisté s řidičem po dopravní nehodě provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, jenž vyšla pozitivně s nejvyšším výsledkem 2,46 promile alkoholu. Poté byl dobrovolně převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve, kde mu byla zjištěna hodnota 2,81 promile. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 80 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že způsobil svým činem dopravní nehodu a jinému ublížení na zdraví hrozí mu v případě prokázání viny až tříletý trest odnětí svobody.

Sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky si na Obvodním oddělení v Nejdku převzal 36letý muž ze Sokolovska. Ten měl na začátku září řídit v pozdních nočních hodinách osobní automobil značky Škoda po ulici Karlovarská v Nejdku. Zde byl zastaven a kontrolován místní policejní hlídkou. Při kontrole s ním policisté provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní s nejvyšším výsledkem 3,92 promile alkoholu. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Poté byl převezen k lékařskému vyšetření do nemocnice. V případě prokázání viny mu tak hrozí až roční trest odnětí svobody.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
27. 9. 2018

vytisknout  e-mailem