Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Alkohol za volantem

Šumperk - řidiči jezdili pod vlivem alkoholu 

 Dne 11.4.2009, kolem čtvrt na jedenáct večer, došlo v Šumperku na sídlišti v Temenici k dopravní nehodě. 40letý řidič osobního vozidla značky Subaru couval se svým vozem, přičemž zadní částí narazil do zaparkovaného vozidla značky Ford. Muž tuto nehodu neoznámil, i když měl tak učinit ze zákona, a z místa nehody odešel. Před jedenáctou večer téhož dne byl opakovaně policisty vyzván k provedení dechové zkoušky na alkohol, což odmítl s tím, že alkohol pil po nehodě. Stejně odmítl i opakovanou výzvu k lékařskému vyšetření a odběru tělních tekutin. Do dalšího rozhodnutí byl muži odebrán řidičský průkaz. Na vozidle Subaru škoda nevznikla, škoda na Fordu je kolem 3000 Kč.

 Trestného činu ohrožování pod vlivem návykové látky bylo sděleno podezření 40letému muži z Rapotína, který byl dne 10.4.2009 kolem půl jedné v noci kontrolován hlídkou policie ve Velkých Losinách, jako řidič osobního vozu Fiat. Dechová zkouška u muže ukázala hodnotu 2,24 promile alkoholu v dechu. Muž se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem krve, byl mu zadržen řidičský průkaz a byl umístěn v policejní cele.

 Trestného činu ohrožování pod vlivem návykové látky bylo sděleno podezření 20leté ženě z Třebíče, která byla dne 12.4.2009, před devátou hodinou večerní, kontrolována hlídkou policie v Šumperku na ulici Jesenická, jako řidička osobního vozidla značky Škoda Forman. dechová zkouška u ženy ukázala hodnotu 2,22 promile alkoholu v dechu. Řidička, které byl zadržen řidičský průkaz, výzvu policistů k provedení lékařského vyšetření a odběru krve odmítla. 

vytisknout  e-mailem