Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Alkohol za volantem

KARLOVY VARY – Dva řidiči, jeden cyklista  

Alkohol za volant nepatří, to však nerespektovali řidiči ani cyklisté.
Jen na Karlovarsku byli opilí přistiženi dva řidiči a jeden cyklista.
 
Na jízdním kole z obce Velký Rybník do obce Sadov jel 65letý cyklista. V Sadově  na rovném úseku se zřejmě nevěnoval řízení a spadl z jízdního kola. Při pádu na zem si  cyklista způsobil zranění,  se kterými byl vozidlem RLP převezen  do Karlovarské krajské nemocnice, kde po provedených vyšetřeních zůstal hospitalizován. Také cyklista je účastníkem silničního provozu a měl by být střízlivý. V našem případě tomu tak nebylo.  Muž nadýchal 0,54 promile alkoholu.
 
Mladík 19 let jel v Ostrově ve směru k ulici Jáchymovská. Také on se plně nevěnoval řízení vozidla ( zapínal autorádio ), vyjel mimo komunikaci, kde poté přední částí vozidla narazil do stromu. Po nárazu  vystoupil ze své škodovky,  posbíral poškozené části z vozidla a chtěl pokračovat dále v jízdě ve směru k ulici Jáchymovská. Byl však zastaven hlídkou policie přímo  před ostrovským obvodním oddělením Policie ČR. Ačkoli nerad, musel se podrobit dechové zkoušce, která pro něj nebyla dobrá. V pět ráno nadýchal  1,72 promile alkoholu. Policisté hned na místě zadrželi mladému opilci  řidičský průkaz  a zakázali mu další jízdu. Škoda na vozidle je odhadnuta na 50 000Kč.
 
Dalším opilcem je muž z Březové. V sobotu kolem jedné hodiny po půlnoci  řídil osobní vozidlo v Březové, při projíždění tříramenné křižovatky zřejmě  nepřizpůsobil rychlost vozidla, vyjel s vozidlem do protisměru, mimo komunikaci a narazil do dřevěného oplocení. Z místa nehody ujel. Hlídka skupiny dopravních nehod  nalezla řidiče na ulici v Březové, muž pak policisty  zavedl k poškozenému vozidlu, které stálo u místního  dětského  hřiště.  Řidič se podrobil dechové zkoušce, s pozitivním výsledkem. Ve čtyři ráno ukázala ryska Dragru výsledek -  0,43 promile alkoholu v krvi.    Policisté muži na místě zadrželi  řidičský průkaz a  zahájili s ním  správní řízení.
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka
25.6.2012
 

vytisknout  e-mailem