Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol za volantem

Řídil i bez řidičského oprávnění 

I  poslední záříjový den se na silnice Rychnovska vypravili nezodpovědní  řidiči. 
První z nich skončil svoji jízdu 10 minut po půlnoci  z pondělí na úterý  za Borohrádkem směrem na obec Veliny.  Jednatřicetiletý řidič vozu zn. Daewoo  pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy vlastnostem vozidla a svým  schopnostem, v levotočivé  zatáčce dostal smyk a zastavil se až v příkopu. Při nehodě muž utrpěl lehká zranění, se kterými byl vozem RZP převezen do Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, kde byl hospitalizován. Po dopravní nehodě vyšetřující policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku detekční trubičkou Altest s pozitivním výsledkem a řidič se poté podrobil i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Nikdo další při nehodě zraněný nebyl, škoda je odhadnuta na 40.000 korun.
Jízdu pod vlivem alkoholu absolvovala i žena, která svoji cestu ukončila před hlídkou policie. I tato řidička (44let) nasedla do vozu zn. Isuzu 40 minut po půlnoci z pondělí na úterý v Deštném v Orlických horách a po ujetí krátkého úseku obcí ji zastavila policejní hlídka. Při kontrole bylo u ženy zjištěno 1,59 promile alkoholu v dechu, řidička se podrobila i následnému lékařskému vyšetření. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky ženě hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
Policistům z Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí zase neunikl dvacetiletý řidič, který v úterý v odpoledních hodinách projížděl úsekem Čermná nad Orlicí - Borohrádek. Jak se při kontrole ukázalo, vůz opel mladík řídil, ač nevlastní řidičské oprávnění. Za trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění mladému muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

vytisknout  e-mailem