Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol za volantem

Někteří neukáznění řidiči usedající za volant posilněni alkoholem ohrožují touto riskantní jízdou nejen sebe, ale především ostatní účastníky silničního provozu. 

     Kladenští policisté prošetřují za tento víkend opět několik případů trestné činnosti, jako je podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření úředního rozhodnutí. Někteří řidiči jsou velmi bezohlední a usedají za volant pod vlivem alkoholu. Tímto jednáním a nebezpečnou jízdou tak poté ohrožují život a zdraví nejen sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu.

     Ve večerních hodinách dne 27. května 2011 v Kladně Kročehlavy na silnici ve směru na Prahu policisté provedli kontrolu osobního vozidla Škoda Felicie. Řidič tohoto vozidla byl 50 letý muž z Prahy - Západ a jeho orientační dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem 1,66 promile alkoholu v dechu. Muž je v současné době podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dne 27. května po 20. hodině ve Slaném v  ulici Smečenská policejní hlídka provedla kontrolu v rámci silničního dohledu u projíždějícího motorového vozidla Škoda Felicie. Při této kontrole bylo policejním šetřením zjištěno, že 32 letý řidič ze Slánska má od roku 2005 do roku 2012  vysloven zákaz řízení motorových vozidel na základě rozhodnutí OS Kladno. Podezřelý řidič byl policejní hlídkou vyzván, aby si zajistil svoje vozidlo a byl na místě zadržen. Při orientační dechové zkoušce byla u řidiče zjištěna hodnota 0,73 promile alkoholu a poté se podrobil dalšímu lékařskému vyšetření. Ke zranění osob, ani ke škodě na majetku nedošlo. Po provedení prvotních úkonů byl podezřelý řidič propuštěn na svobodu. Policisté tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu maření výkonu úřednho rozhodnutí. V Kladně v ulici Sevastopolská byl kolem 22. hodiny dne 28. května kontrolován policejní hlídkou  řidič vozidla Renault. Zároveň byla u 58 letého řidiče z Kladna provedena orientační dechová zkouška, která byla s pozitivním výsledkem 1,91 promile alkoholu. Případ se prošetřuje jako podezření z trestného činu ohrožení podvlivem návykové látky. 

 

Preventivně bezpečnostní akce

     V průběhu víkendu od 27. května 17.30 hod. do 28. května 03.00 hod. kladenští policisté uskutečnil preventivně bezpečností akci zaměřenou na podávání alkoholu mladistvým a nezletilým osobám , pátrání po osobách a odcizených věcech. V rámci této akce byla provedena kontrola 239 osob, dále bylo zkontrolováno 204 vozidel, celkem bylo uděleno 40 blokových pokut v hodnotě 15 800,-Kč a zajištěn 1 neoprávněně držený OP. Policisté při akci zadrželi osobu cizího státního příslušníka, který byl bez povolení k pobytu v ČR a byl předán kolegům z cizinecké policie. Při kontrole nezletilých a mladistvých osob byl zjištěn alkohol u 2 mladíků r. 94 , u jednoho při orientační dechové zkoušce byla naměřena hodnota 1,29 a u druhého 0,34 promile alkoholu v dechu. Oba mladiství pachatelé byli policisty předáni rodičům. Policisté budou i v příštích týdnech v těchto preventivně bezpečnostních akcích nadále pokračovat.

30. května 2011

nprap. Jana Šteinerová

 

vytisknout  e-mailem