Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Alkohol za volantem

HAVLÍČKOBRODSKO: Během víkendu tři řidiči pod vlivem alkoholu  

Ve čtvrtek 16.8. v podvečerních hodinách byl v souvislosti se silniční kontrolou policejní hlídkou v obci Horní Krupá zastaven 47letý řidič osobního vozidla. Na místě provedenou dechovou zkouškou mu policisté naměřili 1,80 promile alkoholu v dechu, při opakovaném měření pak řidič nadýchal 1,90 promile. Následně se dobrovolně podrobil odběru krve ve zdravotnickém zařízení. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a další jízdu mu policisté zakázali.

Další řidič hříšník byl kontrolován policejní hlídkou v sobotu 18.8. v odpoledních hodinách v Chotěboři. Na místě provedenou orientační dechovou zkouškou policisté 27letému řidiči osobního vozidla naměřili 2,49 promile alkoholu, při opakovaném měření pak nadýchal 2,50 promile. Následně se řidič dobrovolně podrobil odběru krve ve zdravotnickém zařízení. Další jízdu mu policisté zakázali. Jelikož řidič při kontrole nepředložil žádné doklady, řidičský průkaz mu nebyl zadržen.

Pozitivní hodnoty ukázala i dechová zkouška, kterou policisté provedli u 40letého řidiče osobního vozidla v neděli 19.8. na silnici mezi obcemi Pozovice a Smilov. Řidič byl policejní hlídkou kontrolován krátce před druhou hodinou ranní. Orientační dechová zkouška ukázala hodnoty 1,54 a 1,64 promile alkoholu v dechu. Řidič se rovněž podrobil odběru biologického materiálu v nemocnici. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Všichni tři řidiči jsou podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Bc. Jana Mazourová, komisař
20.8. 2012

vytisknout  e-mailem