Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Alkohol za volantem

CHEBSKO – Dva řidiči pod vlivem, jeden boural.  

Dne 14. 5. 2016 kolem 11 hodiny měl řídit osobní automobil BMW 37letý muž z Chebska. Na silnici I/21 ve směru jízdy od Chebu na Vojtanov nezvládl řízení, přejel do protisměru, tam narazil do svodidel, odrazil se a čelně se střetl s protijedoucím vozidlem. Řidič se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce. Opakovaným měřením byly zjištěny hodnoty 1,97 a 1,95 promile alkoholu. Spolujezdec z vozidla Volkswagen utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do nemocnice k ošetření. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na částku 270 000 Kč.

Policisté na místě řidiči zadrželi řidičský průkaz. Ještě téhož dne zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Soud v případě odsouzení může muže poslat až na tři roky do vězení.

 

Druhý případ, kdy měl za volant usednout řidič pod vlivem alkoholu, se stal 15. 5. 2016. Jednatřicetiletého řidiče kontrolovala v 07:00 hodin policejní hlídka v ulici Ruská v Mariánských Lázních. Při dechové zkoušce nadýchal 2,81 a 2,85 promile alkoholu. Navíc policisté zjistili, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení a sdělili 31letému muži podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnut a vykázání.  Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení. V případě prokázání viny hrozí podezřelému až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
16. 5. 2016

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem