Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Alkohol za volantem

ZNOJEMSKO: Dvě opilé ženy a čtyři muži. 

     Od středy až do pátečního rána jsme na silnicích Znojemska a Moravskokrumlovska zjistili celkem šest řidičů, kteří usedli za volant po předchozím požití alkoholu. Jsou to dvě ženy ve věku 34 a 35 let a čtyři muži ve věku 29, 33, 50 a 64 let. Všichni jsou z okresu Znojmo. Polovina z nich měla v krvi více než jedno promile alkoholu. A právě ti jsou nyní důvodně podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
     Ve středu o půl osmé večer jsme zastavili na silnici v zahrádkářské kolonii Cínová hora ve Znojmě čtyřiašedesátiletého muže řídícího osobní vůz Renault. Výsledek jeho dechové zkoušky měl hodnotu 1,03 promile.
     Stejný den, ale o něco později, v jedenáct hodin v noci, jsme na Pražské ulici ve Znojmě kontrolovali čtyřiatřicetiletou řidičku VW Passat. Ta měla v krvi 1,79 promile alkoholu.
     V noci ze čtvrtka na pátek uvízla v policejní síti další opilá žena. Byla to pětatřicetiletá řidička Fordu Mondeo v Hrušovanech nad Jevišovkou. Ta nadýchala 1,86 promile alkoholu.   
     Těmto nezodpovědným řidičům jsme zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Opilý šofér je nebezpečný sobě i ostatním účastníkům silničního provozu. Čeká je trest v podobě pokuty nebo i zákazu řízení. Podle trestního zákoníku hrozí i odnětí svobody.  

23. července 2010 zpracovala:
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

vytisknout  e-mailem