Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol za volantem s dopravní nehodou

KLADENSKO – Další dva řidiči se vyjeli s vozidlem, ačkoliv požili před jízdou alkohol. 

Na policejní služebnu v Kladně bylo před jednadvacátou hodinou dne  21. prosince 2017 oznámeno, že ve Smečenské ulici v Kladně se nachází v příkopě osobní vozidlo  značky Ford Mondeo.

 Na základě oznámení vyjela policejní hlídka prověřit tento skutek. Následným policejním šetřením na místě bylo zjištěno, že jednašedesátiletý řidič  sjel s vozidlem z pozemní komunikace do příkopu. Provedenou dechovou  zkouškou bylo zjištěno, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje, což poté doznal, neboť dechová zkouška byla s pozitivním výsledem 1,41 promile alkoholu  v dechu.

Při provádění kontrolní činnosti  dnes 27. prosince 2017 krátce před jednou hodinou ranní na pozemní komunikaci v Kladně v ulici Gen. Klapálka policisté zastavili osobní vozidlo. Po předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla byl ztotožněn jako řidič  devatenáctiletý mladík. Provedením dechové zkoušky bylo zjištěno, že i tento mladý řidič usedl za volant, i přestože je jeho dechová zkouška pozitivní na  alkohol, neboť naměřená hodnota je ve výši 1,58 promile alkoholu v dechu.

Policisté v současné době oba případy prošetřují jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jim  hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Kladenská policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali vždy odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že alkohol a ani jiné omamné a psychotropní látky za volant nepatří. Řidiči pod vlivem návykových látek jsou v silničním provozu velmi nebezpeční sami sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech účastníků silničního provozu.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

27. prosince 2017
 


 

vytisknout  e-mailem