Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Alkohol způsobil jen problémy

Přerov - o víkendu řešili policisté několik případů v souvislosti s alkoholem 

Hned dvě ženy musely být o víkendu svědky agresivity svých partnerů, kteří byli pod vlivem alkoholu. V sobotu kolem třetí hodiny ranní napadl 54letý muž na ubytovně v Přerově svoji 47letou družku vulgárními urážkami a uhodil ženu do obličeje. Přivolaná policejní hlídka vyzvala výtržníka, aby je následoval na policejní služebnu. Podezřelý odmítl spolupracovat a aktivně se bránil, proto musely být použity donucovací prostředky. Muž byl na doporučení lékaře umístěn v protialkoholní záchytné stanici v Olomouci. Další poškozenou se dnes v jednu hodinu ráno stala 42letá žena z obce na Hranicku. Její manžel přišel domů v silně podnapilém stavu (1,49 promile) a ženu častoval vulgárními výrazy a ničil zařízení bytu. Podezřelému nevadila ani přítomnost dětí, které byly svědky jeho chování. I tento muž skončil na záchytce v Olomouci. Oba případy policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Alkohol se podepsal také na jednání 20letého mladíka z Hranic. V sobotu v nočních hodinách museli policisté zasahovat v Hranicích v jednom z místních domů, kde docházelo k rušení nočního klidu. Při odchodu hlídky je podezřelý mladík začal slovně napadat a urážet vulgárními výrazy s tím, že svého protiprávního jednání nezanechá a bude pokračovat dál ve svém počínání. Hlídkou byl upozorněn, že se dopouští dalšího přestupku. Mladík na výzvu nereagoval a pokračoval dál v nadávkách. Policisté ho upozornili, že použijí proti němu donucovací prostředky, ani to se však nesetklo s kladnou odezvou. Muži zákona použili ke zklidnění výtržníka pouta a převezli podezřelého na policejní služebnu. Při vystupování z policejního vozidla kladl aktivní odpor a snažil se hlídce vysmeknout a neustávalo ani jeho slovní napadání. Při tomto jednání se položil na kapotu vozidla a pouty poškodil lak na kapotě vozu 17 cm rýhou. Dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 1,70 promile alkoholu a na základě rozhodnutí lékaře byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Agresor je podezřelý z přestupků na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi, přestupku proti veřejnému pořádku, proti občanskému soužití a proti majetku. 
 
Dalším podezřelým ve spojitosti s alkoholem je 43letý muž z Přerova, který řídil dodávkové vozidlo Ford Tranzit  na ulici Želátovská v Přerově v sobotu dopoledne. Policisté zastavili vozidlo v rámci výkonu služby a silniční kontroly. Řidič při prováděné dechové zkoušce nadýchal 1,44 promile alkoholu v dechu a další jízda mu byla zakázána. Muž je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
nprap. Mgr. Miluše Zajícová
15.8.2011
 

vytisknout  e-mailem