Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Amnestie mu dala novou šanci, on ji zahodil

LIBERECKO - Muž, který byl počátkem roku 2013 propuštěn z vězení na amnestii, již v květnu 2013 znovu kradl. Jeho krádežím učinili přítrž policisté z Nového Města pod Smrkem.  

Cizinec, který si za krádeže odpykával trest odnětí svobody ve vězení, byl počátkem roku 2013 propuštěn na amnestii. Jednadvacetiletý muž, žijící v současné době přechodně v České republice, místo aby si užíval udělené svobody, již o pár měsíců později znovu kradl. Počátkem května roku 2013 se vloupal v Novém Městě pod Smrkem poblíž ulice Zahradní do dílny u rekreačního objektu. Z chaty následně odcizil převodovku a poloosu z osobního vozidla a dále ruční naviják s ocelovým lanem, a způsobil tak majiteli škodu za bezmála 2 tisíce korun. Odcizené věci následně prodal do sběrny druhotných surovin. Další krádež se odehrála rovněž v průběhu května 2013, kdy v Jindřichovicích pod Smrkem odcizil bez užití násilí z dílny u rodinné domu pánskou peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. V tomto případě vznikla majiteli peněženky škoda 6 tisíc korun. Odcizené peníze použil následně muž pro svoji potřebu. Odcizená peněženka byla následně tamními občany nalezena na místním hřbitově.

Krádeží se zabývali policisté z Nového Města pod Smrkem, kteří po nenapravitelnému zloději vyhlásili celostátní pátrání. Muže se jim podařilo zadržet až počátkem února letošního roku v Novém Městě pod Smrkem. Muž tak skončil v policejní cele. Poté, co mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, byl muž propuštěn na svobodu. Nyní bude čekat, jaký bude konečný verdikt soudu. Ten může mladého recidivistu poslat až na tři roky za mříže.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
10. února 2014

vytisknout  e-mailem