Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Amnestovaný muž loupil v Teplicích

TEPLICE - Z lupu se ale dlouho netěšil; Pozor na silnicích... 

Amnestovaný muž loupil v Teplicích
     Po pár týdnech na svobodě se amnestovaný 27letý muž vrátil k páchání trestné činnosti. A zvolil hned jednu z jejích závažných forem. V neděli večer v Teplicích přistoupil k poškozenému, a vyzval ho, aby mu dal svou tašku, kterou měl pověšenou přes rameno, jinak že dostane. Když muž odmítl, udeřil ho pěstí do obličeje. Přepadený raději svou tašku položil, lupič si ale povšiml, že má i brašnu na notebook a „zavětřil“ výnosnější lup. Začal tedy vyžadovat vydání brašny a muži, který se nechtěl notebooku vzdát, vyhrožoval zabitím. Své hrozby podpořil fyzickým útokem a opět se snažil přepadeného udeřit do obličeje. Ten mu ze strachu brašnu vydal a lupič se dal na útěk.
     Nepočítal ale s tím, že se k loupeži „nachomýtne“ svědek, který nebude lhostejný k cizímu neštěstí. Pětadvacetiletý odvážný muž se za lapkou rozběhl, a po chvíli ho zadržel. Pachatel se mu sice vysmekl, nechal notebook notebookem a dal se znovu na útěk, policistům už ale neunikl a skončil v cele. Bývalý vězeň, kterému policisté při dechové zkoušce naměřili 2,3 promile alkoholu v dechu, byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu loupeže, za který ho může soudce poslat zpátky za mříže až na deset let.
 
Pozor na silnicích
     Včera došlo na Teplicku ke dvěma nehodám, při kterých byli zraněni lidé. Někteří řidiči totiž neuvěřitelně hazardují a ohrožují tak nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Přestože jsou v této době komunikace zasněžené a namrzlé, nepřipoutaný mladík v Krupce nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace, na které byla vrstva rozbředlého sněhu. Po výjezdu ze zatáčky dostal s vozidlem smyk, nezvládl řízení a vyjel na chodník, kde narazil do skupinky nezletilých chodců a sloupu veřejného osvětlení. Děti byly převezeny na ošetření do nemocnice.
     Další vážná nehoda se stala o několik hodin dříve v Lahošti. Řidička osobního vozidla v pravotočivé zatáčce na zasněženém povrchu nezvládla řízení vozidla, přejela do protisměru a střetla se s protijedoucím autobusem. Její vůz byl odhozen mimo komunikaci, žena byla transportována leteckou záchrannou službou do nemocnice v Ústí nad Labem, ke zranění cestujících v autobusu naštěstí nedošlo.
     Nabádáme všechny řidiče i ostatní účastníky silničního provozu, aby byli v zimních měsících obzvláště opatrní a počítali se ztíženými podmínkami na komunikacích. Je lepší do cíle dorazit později, než tam nedojet vůbec.
 
Opilý muž za volantem
     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 20letý muž, který si sedl za volant, ačkoliv byl pod vlivem alkoholu. V neděli dvě hodiny po půlnoci zastavili policisté z oddělení hlídkové služby v centru Teplic motorové vozidlo, jehož řidič vykazoval známky požití alkoholu. Při opakované dechové zkoušce mu naměřili hodnoty 1,97 a 2,15 promile alkoholu v dechu. Noc strávil řidič v policejní cele a „vysloužil“ si sdělení podezření z přečinu, za který může jít až na rok do vězení.
 
Auto není trezor
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Trnovanech vloupal do zaparkovaného vozidla. Jeho majitel přišel o GPS navigaci a nepomohlo mu ani to, že ji uschoval do přihrádky palubní desky. Auto totiž není trezor a zloději moc dobře vědí, že si lidé cenné věci v autě nechávají, i když před tím policisté opakovaně varují. Celková škoda dosáhla téměř pěti tisíc korun, pokud se podaří zloděje dopadnout, bude se zodpovídat z přečinu krádeže.
 
Vloupání do sklepa
     Lyžařské brýle, helmy, chránič páteře a juniorské jízdní kolo si odnesl neznámý pachatel ze sklepa v Teplicích. Pachatel překonal dvoje uzamčené dveře v činžovním domě a ze sklepní kóje odcizil věci za necelých pět tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí pachateli maximálně tříletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 22. 1. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem