Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Anenská pouť v Horšovské Týně

Policisté se měli co ohánět 

Ve dnech 22.7.2011-24.7.2011 se v Horšovském Týně konaly tradiční městské slavnosti a Anenská pouť. Ze strany Policie ČR obvodního oddělení Horšovský Týn byla přijata řada opatření, týkající se zabezpečení veřejného pořádku a dopravy ve městě.
Informace o konání této společenské a kulturní akce včetně případných rizik spojených s vandalismem, krádežemi a problémy v dopravě byly uveřejněny také na webových stránkách sítě internet - portál Plzeňský kraj bezpečný kraj.
Policisté plnili po dobu konání akce řadu náročných úkolů, které se týkaly především dohledu nad veřejným pořádkem. V rámci služebních zákroků byla využívána oprávnění ze zákona O Policii ČR a policisté předvedli několik osob, které se dopustily jednání, které vykazovalo znaky přestupku.  Jedna osoba byla dopravena na protialkoholní záchytnou stanici v Plzni.
Policisté obvodního oddělení Horšovský Týn sloužili nepřetržitě po tři dny v náročných podmínkách a řešili celkem 32 oznámení (1 trestný čin výtržnictví s ublížením na zdraví, 13 přestupků většinou fyzických napadení nebo vzbuzení veřejného pohoršení a 18 dalších oznámení, která nemají charakter přestupku ani trestného činu) občanů od nalezených a zaběhnutých psů, vytržené a poničené dopravní značky a poškozené vozidlo až po fyzická napadání.
Nutno říci že většina osob, se kterými policisté museli při oznámeních komunikovat, byla pod vlivem alkoholu a vykazovala určité známky agresivity jak verbální, tak fyzické i proti policistům samotným. Všichni pachatelé přestupků, kromě přestupků v dopravě, se kterými byla řešena jejich protiprávní jednání, byli pod vlivem alkoholu. Více jak polovina všech oznámení se týkala výtržností, drobných ublížení na zdraví a fyzických napadání. Ve dvou případech musely být použity donucovací prostředky ze strany policistů proti pachatelům protiprávního jednání.
I přes všechny problémy, se kterými se poměrně mladý kolektiv obvodního oddělení Policie ČR musel vypořádat během náročného víkendu, byla tato kulturní a společenská akce ze strany Policie ČR hodnocena jako úspěšná i díky posílení služeb ze strany dalších policejních součástí. Zhodnotil uplynulý víkend vedoucí oddělení Petr Kubal. Jistě pracovní nasazení policistů přispělo ke spokojenosti návštěvníků města Horšovský Týn.
25. 7. 2011
kpt. Ing.  Zdeňka Vogeltanzová
 

vytisknout  e-mailem