Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ani po místní komunikaci

Tábor – Roudná – Ohrožení pod vlivem návykové látky. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Táborští dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení proti dalšímu řidiči, který usedl za volant svého vozu pod vlivem alkoholu a svou jízdou způsobil dopravní nehodu.
Stalo se tak ve večerních hodinách pátku dne 6. března 2015 na místní komunikaci v chatové oblasti v katastru obce Roudná. Řidič středního věku při couvání se svým automobilem tovární značky Škoda Felicia narazil do zde zaparkované Škody Octavia. Na vozidlech způsobil souhrnnou hmotnou škodu ve výši 15 000 korun. Příčina byla zřejmá. V krvi řidiče byla naměřena hladina alkoholu ve výši 2,25 promile. Policisté mu na místě zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu.
O potrestání řidiče bude rozhodovat soud. Zodpovídat se bude z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vedle zákazu činnosti a peněžitého trestu si může vyslechnout až trest odnětí svobody na dobu od šesti měsíců do tří let.
Opilí řidiči jsou pro ostatní účastníky silničního provozu velkým nebezpečím. Policisté se na tuto problematiku v následujících dnech blížících se Velikonoc důsledně zaměří.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
19. března 2015
 

vytisknout  e-mailem