Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ani Štědrý den se neobešel bez

dopravních nehod, jedna byla tragická 

K tragické dopravní nehodě došlo 24. prosince 2008 v 07:35 na kruhovém objezdu u obchodního domu „LIDL“ v ulici Hradecká v obci Jaroměř. Řidič vozidla Škoda Fabia jedoucí ve směru jízdy od Hradce Králové na centrum Jaroměře, najel vozidlem na středový dlážděný pruh kruhového objezdu, který je mírně vyvýšený nad povrchem vozovky. Pokračoval dále v jízdě rovně. Na výjezdu z kruhového objezdu ve směru jízdy na Náchod vjel vpravo mimo vozovku, kde pravým bokem vozidla zavadil o kovový sloup veřejného osvětlení, následně dostal na travnatém pásu s vozidlem smyk, přední spodní částí vozidla narazil do pařezu. Náraz vozidlo vymrštil a to se bočně přetočilo přes střechu a levým rohem střechy narazilo do vzrostlého stromu, kde se zastavilo. Náraz byl ta silný, že se vzrostlý strom přerazil a spadl na zem.
Zasahující lékař přivolaného vozidla zdravotnické záchranné služby konstatoval, že řidič vozidla je ve vážném zdravotním stavu a přivolal na místo vrtulník Záchranné služby Hradec Králové. Po příletu  se záchranářům již nepodařilo obnovit životní funkce 55letého řidiče. Z důvodu těžkého zranění s následkem smrti nebylo možné u řidiče provést dechovou zkoušku na alkohol, ani odběr žilní krve. Požití alkoholu a další případná příčina nehody bude  předmětem zkoumání nařízené soudní pitvy.
 
Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na 200.000 korun další škody vznikly na na sloupu veřejného osvětlení (5.000 korun) a stromu (2.000 korun). Technická závada na vozidle, jako příčina dopravní nehody, bude zkoumána prostřednictvím znalce v oboru. Nehodu náchodská dopravní policie nadále šetří.
    
K další, daleko méně tragické, dopravní nehodě či spíše havárii došlo 24. prosince 2008 krátce po poledni v obci Pěkov. Řidička vozidla Ford Ka, jedoucí ve směru jízdy od Broumova na Polici nad Metují zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, v mírné levotočivé zatáčce dostala s vozidlem smyk, ve kterém vjela vpravo mimo vozovku. Pravými koly najela na travnatý břeh, stoupající od pravého okraje vozovky, převrátila se s vozidlem přes střechu a posléze zpět na kola, kde se vozidlo zastavilo podélně v pravém jízdním pruhu.
Při dopravní nehodě byl lehce zraněn spolujedoucího z vozidla Ford, který byl vozidlem rychlé záchranné pomoci převezen do nemocnice na vyšetření a ošetření tržné rány nad pravým obočím. K jinému zranění při havárii nedošlo. Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na  40.000 korun.  Alkohol dopravní policisté u řidičky vyloučili provedenou dechovou zkouškou přístrojem Dräger.  Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.
Odkazy do noveho okna

Nehoda

Pěkov 24.12.2008 

Detailní náhled

Tragická nehoda

Jaroměř 24.12.2008 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem