Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Anonym byl dopaden

TEPLICKO - Za smyšlené oznámení o uložení bomby mu hrozí až tříleté vězení a další zprávy. 

Anonym byl dopaden

     Koncem letošního února jsme informovali o pátrání po neznámém pachateli, který ve večerních hodinách oznámil na tísňovou linku, že v areálu Perla v Řetenicích je bomba. Na místo tehdy vyjely dvě desítky policistů a ve spolupráci s hasiči evakuovali z restaurace a herny, které se v objektu nacházejí, přibližně 200 osob. Policejní psovodi pak celý areál prohledali se speciálně vycvičenými psy, žádný nástražný výbušný systém ale nalezen nebyl.

     Policisté muže, který uložení bomby oznámil, vypátrali a v uplynulých dnech byl obviněn z přečinu šíření poplašné zprávy. Padesátiletý muž u výslechu uvedl, že si z důvodu silné podnapilosti vůbec nepamatuje, že na tísňovou linku volal, nicméně důkazy shromážděné v průběhu vyšetřování dostatečně odůvodňují zahájení jeho trestního stíhání. Pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu za oznámení nepravdivé zprávy, která je způsobilá vyvolat vážné znepokojení alespoň části obyvatelstva a vyžádala si bezdůvodnou záchrannou práci integrovaného záchranného systému, až tříleté vězení.

Anonym byl dopaden.mp3

Kradli v obchodech

     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 30leté ženě, která kradla v teplickém supermarketu Na prodejní ploše si do látkového košíku schovala čtyři dětské výživy v hodnotě téměř 1500 korun a aniž by za zboží zaplatila, prošla pokladní zónou, kde ji zkontrolovala ostraha. Ženě, která je v podmínce za jinou krádež, hrozí v krajním případě až tříletý pobyt za mřížemi.

     Stejný trest hrozí také 36letému v minulosti 19krát odsouzenému recidivistovi, který v Bílině ukradl dvě vepřové panenky. Maso si dal do batohu a chtěl z prodejny odejít bez zaplacení, i jeho ale odhalil pozorný pracovník ostrahy.

Ukradený benzín

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Chudeřicích ukradl pohonné hmoty. Zloděj udělal otvory do palivových nádrží dvou osobních aut a odcizil z nich přes padesát litrů benzínu. Celková škoda byla vyčíslena na téměř tři tisíce korun, pachateli hrozí v případě dopadení za přečin krádeže až dvouletý trest odnětí svobody.

24. 8. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem