Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Anonym dlouho utajený nezůstal - AKTUALIZACE

ČESKOLIPSKO - Bombou v hotelovém a restauračním zařízení na českolipském náměstí dnes hrozil 68letý muž. 

Dnes v 19.48 oznámil na tísňovou linku Policie České republiky 158 anonymně mužský  hlas, že se v České Lípě na náměstí T. G.Masaryka v Hotelu Morris a v restauraci U Hrabala nachází bomba. Potom zavěsil. Policisté obvodního oddělení policie v České Lípě se neprodleně spojili s městskými strážníky a obě bezpečnostní složky se okamžitě zapojily do přijatého opatření. V hotelu Morris a v restauraci U Hrabala  policisté s psovodem a služebním psem ještě ani nestačili dokončit prověrku objektu, když strážníci ve městě ve 20.20  zadrželi podezřelého 68letého muže z Děčínska. Ten se jim k autorství anonymního telefonátu přiznal.

Podezřelý se nyní nachází v policejní cele a čeká ho trestní stíhání pro spáchání přečinu šíření  poplašné zprávy. K motivu svého činu uvedl jen to, že je nespokojený se svou současnou životní a zejména sociální situací.

30. 5. 2015
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Česká Lípa, tisková mluvčí

Aktualizováno 31. 5. 2015

Dnes ráno vyšetřovatel obvinil 68letého muže z Děčínska v souvislosti s včerejší událostí na náměstí v České Lípě z přečinu šíření poplašné zprávy a vzhledem k tomu, že se podobného jednání dopustil už před několika lety, hrozí mu za něj trest odnětí svobody od jednoho roku až do pěti let. Obviněný byl dnes v dopoledních hodinách propuštěn ze zadržení a na rozhodnutí soudu o vině a trestu si počká na svobodě.

por. Bc. Ivana Baláková

vytisknout  e-mailem