Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Anonym hrozil bombou

LITOMĚŘICE – Byl to planý poplach … 

V sobotu 2. února v odpoledních hodinách oznámil anonymní volající na tísňovou linku 158 uložení výbušniny v litoměřickém Intersparu. V obchodě byl ihned přerušen prodej a bylo nutno evakuovat desítky znepokojených nakupujících. Na místo se okamžitě dostavily složky integrovaného záchranného systému připraveny zasahovat. Následnou kontrolou celého objektu se naštěstí přítomnost výbušniny nepotvrdila. Anonymní volající však bezdůvodně zaměstnal desítky lidí a mohl ohrozit životy a zdraví osob, které mohly záchranáře skutečně potřebovat, právě v době kdy je zaměstnal poplašnou zprávou. Většina „anonymů“ si neuvědomuje, co svým činem může způsobit a že policisté v současné době již dokáží nemalou část těchto případů objasnit.
 

Litoměřičtí kriminalisté na tomto případu intenzivně pracovali a během několika dnů se jim podařilo anonymního volajícího vypátrat. Jednalo se o 34letou ženu z Teplicka. Svůj motiv žena neuvedla, ale k činu se doznala. V pondělí si z rukou kriminalistů převzala obvinění pro trestný čin šíření poplašné zprávy. Podle trestního zákoníku může být dotyčná potrestána odnětím svobody v délce trvání od šesti měsíců do tří let.
 

Auto není trezor
V pondělí v dopoledních hodinách vnikl neznámý pachatel do nákladního vozidla zaparkovaného v Lovosicích v Tovární ulici. Rozbitím skleněné výplně okénka způsobil 8 tisícovou škodu. Z vozidla nic neodnesl, pouze manipuloval s igelitovou taškou, která zřejmě neobsahovala očekávanou kořist.
 

Další násilné vniknutí do nákladního vozidla bylo zaznamenáno v Lovosicích ve stejný den v odpoledních hodinách. Neznámý pachatel vnikl v ulici Mánesova do zaparkovaného nákladního vozidla po rozbití skleněné výplně dveří. Jeho kořistí se stalo několik stokorun, které si vzal z ledvinky ponechané ve vozidle. Rozbitím okénka způsobil škodu ve výši 3500 korun.
 

Kontrole se bránil
37letý řidič jedoucí v pondělí dopoledne v Litoměřicích po pozemní komunikaci ve vozidle značky Mazda byl zastaven policejní hlídkou při běžné silniční kontrole. Řidič se však kontrole bránil a snažil se místo opustit. Policisté jej zadrželi a následnou lustrací zjistili, proč se řidič snažil kontrole vyhnout. Má totiž až do července 2014 platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Ještě téhož dne mu policejní inspektor ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle trestního zákoníku mu hrozí až tříleté vězení.
 

12. 2. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem