Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Anonym nahlásil bombu

LOUNY - Škola byla evakuována, výbušninu policisté nenalezli... 

V pondělí oznámil anonym na e-mailovou adresu jedné základní školy v Žatci, že se v budově nachází bomba. Informace byla předána jak městským strážníkům, tak i policistům tamního obvodního oddělení, kteří ihned vyjeli na místo. Proběhla evakuace školy a policisté včetně psovoda se služebním psem objekt a jeho okolí prohledali. Žádnou výbušninu či podezřelý předmět nenalezli. Akci proto ukončili s negativním výsledkem s tím, že na místě dále situaci monitoroval určený policista. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy, po pachateli policisté pátrají. 

Z pokladen kradl peníze

Dva nevydařené skutky má na svědomí 26letý mladík ze Žatce, který měl v úmyslu odcizit z pokladen v prodejnách finanční hotovost. První případ se odehrál již 8. září v dopoledních hodinách v jedné žatecké lékárně. Tam se uvedený poberta pokusil za provozu odcizit z odemčené pokladny finanční částku ve výši 5 200 Kč. Při činu byl však vyrušen prodavačkou, a tak z místa utekl. Další skutek se rozhodl spáchat 23. září, krátce po poledni, v jedné prodejně na ulici Komenského alej. Z volně přístupné pokladny odcizil v nestřeženém okamžiku 8 200 Kč, ale ani v tomto případě nebyl úspěšný. Bezprostředně po spáchání této krádeže byl i s odcizenými penězi zadržen majitelem firmy a předán přivolaným policistům. Ti jej zadrželi a následně mu ve zkráceném přípravném řízení z obou skutků sdělili podezření z přečinu krádeže. Poté jej propustili na svobodu.

Opilec za volantem

V pátek, krátce před půlnocí, kontrolovali dopravní policisté v žatecké Nákladní ulici osobní automobil zn. Škoda Felicia, jež řídil 29letý muž. Provedenou dechovou zkouškou naměřili policisté mladému řidiči nejprve 2, 47 promile alkoholu a následně 2, 43 promile. Proto jej zadrželi, po provedené prohlídce umístili do policejní cely a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Poté je ze zadržení propustili. 

Elektriku odebírala neoprávněně

Šestapadesátileté ženě z Lounska sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže, neboť neoprávněně odebírala elektrickou energii. Elektroměr v místnosti průjezdu domu, kde bydlela, nezaznamenával za určité období žádnou spotřebu elektrické energie. Způsobená škoda byla vyčíslena na 18 942 Kč. Uvedený elektroměr zaslala poškozená společnost na expertizu. 

Ze skladu zmizelo elektrické nářadí

V minulých dnech kradl v areálu počeradské elektrárny dosud nezjištěný pachatel. V rozestavěné části bloku se násilným způsobem dostal do skladu, tam překonal uzamčení kovové bedny, a z té následně odcizil elektrické ruční nářadí v hodnotě přesahující 100 tisíc korun. Případem se již zabývá policie, věc šetří jako trestný čin krádeže.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 27. září 2011   

    

vytisknout  e-mailem