Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Anonym nahlásil ve škole bombu

Praha venkov – východ Včera 11. července policisté přijali od vedení školy oznámení o přijetí výhružného anonymního dopisu. 

I přestože jsou prázdniny, desítky policistů vyjížděli do Základní a mateřské školy ve Zdibech, kam anonym zaslal dopis, ve kterém vyhrožuje zničením některé z mnoha školních budov. Z tohoto důvodu policisté okamžitě ze školy evakuovali celkem patnáct dětí a tři dospělé osoby, které se v objektu nacházeli. Na místo byl přivolán psovod se psem, který postupně prohledal všechny budovy v objektu školy. Při velmi důkladné pyrotechnické prohlídce nebyla nalezena žádná výbušnina ani žádný jiný podezřelý předmět. Více než desítka policistů zasahujících na místě po přibližně třech hodinách ukončila prohlídku a umožnila opět vstup dětem a zaměstnancům.

Policisté nyní intenzivně pátrají po dosud neznámém pachateli, který se svým jednáním dopustil trestného činu šíření poplašné zprávy, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let. Od začátku letošního roku do konce května policisté z celé České republiky řešili celkem 81 případů šíření poplašné zprávy. Do současné chvíle se jim podařilo zadržet již bezmála polovinu pachatelů.


 

Por. Bc. Eva Kropáčová

12.7.2016


 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem