Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Anonym odhalen

V krátké době kriminalisté zadrželi podezřelého muže, který vyhrožoval bombou 

Ve 21,53 hodin přijal operační důstojník v Rychnově nad Kněžnou oznámení od anonymního oznamovatele, že v jednom nákupním centru velkého obchodního řetězce, bez konkrétní lokalizace, uložil bombu. Policisté okamžitě provedli bezpečnostní prověrku v Rychnově nad Kněžnou, s negativním výsledkem, krátce na to se muž ozval znovu a upřesnil, že se jedná o obchodní dům na okraji Hradce Králové. Muž uvedl i konkrétní místo. Výměnou za to, že bomba nevybuchne, požadoval od státu 300 000 Kč.  V tomto hypermarketu proběhla důkladná prověrka celého objektu včetně evakuace zaměstnanců i zákazníků. Vše samozřejmě za účasti pyrotechnika se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání výbušnin. Mezitím policisté začali intenzivně pátrat po oznamovateli. Ještě v noci ho královéhradečtí kriminalisté zadrželi v jednom baru v centru Týniště nad Orlicí.
Podezřelého devětatřicetiletého muže z Choceňska umístili do cely předběžného zadržení a v průběhu dnešního dne mu bude sděleno obvinění z trestného činu šíření poplašné zprávy. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.
Muž pro nás není žádným nováčkem, naopak má bohatou kriminální minulost, to jak v oblasti násilné, tak majetkové trestné činnosti.
 
 
 mjr. Mgr. Ivana Ježková
 tisková mluvčí, tel. 602651187

vytisknout  e-mailem