Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Anonym oznámil bombu na soudu

LIBEREC – Zasahovali přes dvě desítky policistů a dva psovodi 

Ve čtvrtek ráno zaměstnal liberecké policisty neznámý muž, který krátce po půl deváté ráno zavolal na linku 158 a oznámil, že v budově Krajského soudu v Liberci je bomba. Poté zavěsil.
Policisté okamžitě informovali Justiční stráž a předsedkyni soudu. Na místo byly okamžitě povolány policejní hlídky a psovod se speciálně vycvičeným psem. Budova soudu musela být okamžitě vyklizena, evakuováno bylo téměř 200 osob, a to nejen z řad zaměstnanců, ale i občanů, kteří přišli na jednání. Budovu soudu detailně prohlédl psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání výbušnin, a krátce po půl dvanácté byla celá budova kompletně prohlédnuta. Žádný nástražný výbušný systém nalezen nebyl.
Po více jak třech hodinách detailní prohlídky objektu, mohli policisté konstatovat, že celý prostor je bezpečný. Všichni zaměstnanci a návštěvníci se tak do objektu soudu mohli bez obav vrátit.
Policisté nyní provádějí šetření, která konkrétní osoba zapříčinila tento stav, kdy Krajský soud byl tři hodiny mimo provoz.  


2.3. 2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

 

vytisknout  e-mailem