Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Anonym oznámil bombu na ubytovně

LIBEREC - V pondělí večer oznámil anonym na tísňovou linku 158, že se na ubytovně v Hanychovské ulici nachází bomba. Tato informace se naštěstí nepotvrdila.  

O pořádný rozruch se v pondělí 28. listopadu 2016 večer krátce po desáté hodině postaral anonym, který na tísňovou linku 158 oznámil mužským hlasem, že se na ubytovně v Liberci, Hanychovské ulici nachází bomba. Anonym volal z veřejného telefonního automatu. Operační důstojník neprodleně na místo vyslal několik policejních hlídek. Policisté po příjezdu na místo zahájili evakuaci osob z čtyřpatrové budovy a zajistili místo a jeho okolí proti pohybu osob. Na místo se dostavili i hasiči, kteří přistavili pro osoby z ubytovny evakuační autobus. Celkem museli policisté evakuovat na čtyři destíky osob. Na místo se dostavil i policejní psovod se služebním psem speciálně vycvičeným na vyhledávání výbušnin, který provedl kompletní prohlídku budovy včetně sklepních i půdních prostor a také okolí budovy. Prohlídkou se nepotvrdilo uložení nástražného výbušného systému.  V průběhu opatření nebyly zraněny žádné osoby ani nedošlo ke škodám na majetku. 

Policistům se podařilo zjistit, ze kterého veřejného automtu ve městě anonym volal. Kriminalistický technik provedl jeho ohledání a zajistil upotřebitelné stopy. Nyní budou kriminalisté stopy vyhodnocovat. 

Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka, kteří již zahájilii úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání tr. činu "Šíření poplašné zprávy", za který pachateli v případě dopadení hrozí až tříletý trest odnětí svobody. 
 

30.11.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem