Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Anonym oznámil bombu v Trutnově

Policie na uvedeném případu intenzivně pracuje 

Dnešního dne v úterý 29. 6. 2010 v 10.31 hodin oznámil na linku 158 z veřejného telefonního automatu v Trutnově ženský hlas uložení bomby v prostoru od  peněžního ústavu na Krakonošově náměstí v Trutnově až po lékárnu. 
Na místo byli vysláni hasiči, havarijní služba energetické a plynárenské společnosti. Dále pak byl povolán psovod - specialista se psem na vyhledávání výbušnin. Zároveň došlo k evakuaci klientů a zaměstnanců ústavu. Provoz byl přerušen do doby uzavření vyšetřování ze strany policie. O dalším průběhu uvedeného případu bude veřejnost ihned informována.
nprap. Věra Krejčová

13:30 hod.
Policie ukončila se speciálně vycvičeným psem ohledání místa činu. Policisté zkontrolovali budovy a blízké okolí, kde by se měl nacházet nástražný výbušný systém. Prověrka skončila s negativním výsledkem. Nahlášenou bombu policisté naštěstí nenašli. Celá oblast byla opět zpřístupněna široké veřejnosti. Omezení v dopravě na Krakonošově náměstí a přilehlých ulicích, která trvala tři hodiny, byla zrušena. Po pachateli policisté intenzivně pátrají.
Anonym, který bombu na linku 158 nahlásil je podezřelý ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy, za který může soud udělit trest odnětí svobody od šesti měsíců do třech let nebo zákaz činnosti.

Čtěte také: Trutnovinky, Krkonošský deník
por. Bc. Jiří Prouza
29. 6. 2010

 

 

vytisknout  e-mailem